Cumhuriyet’in 96’nci yılı Maltepe’de coşkuyla kutlandı

Maltepe’de Cumhuriyet’in 96’ıncı yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet’in 96’nci yılı Maltepe’de coşkuyla kutlandı
 Cumhuriyet’in 96’nci yılı Maltepe’de coşkuyla kutlandı

Maltepe’de Cumhuriyet’in 96’ıncı yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.

Maltepe’de binlerce kişi, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümünde ellerinde bayraklar, Atatürk posterleri ve meşalelerle, marşlar eşliğinde coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrası bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından insanlarımız bir araya geliyor ve Atatürk’ün bize bıraktığı miraslardan bir tanesine 7’den 70’e herkes bir yumruk gibi sahip çıkıyor. Maltepe bunu en iyi şekilde yüreğinde hisseden insanlarımızla dolu. Bayramımız kutlu olsun” dedi.


Maltepe’de Cumhuriyet’in 96’ıncı yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Belediye önünden ilçe meydanına doğru düzenlenen fener alayına katılan binlerce Maltepeli, ellerinde bayraklar, Atatürk posterleri ve meşalelerle, marşlar eşliğinde coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, “Yaşasın Cumhuriyet” yazılı bir pankart açıldı. Evlerinden vatandaşların bayraklar, araçların da kornayla eşlik ettiği yürüyüş ilçe meydanında son buldu. Burada düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın altında günün anlam ve önemine ilişkin marşlar çalındı. Sonrasında Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir konuşma gerçekleştirdi.

KILIÇ, ATATÜRK’Ü “SELAMLADI”

Kılıç konuşmasında, “Çok değerli Maltepeli hemşerilerim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından insanlarımız bir araya geliyor ve Atatürk’ün bize bıraktığı miraslardan bir tanesine 7’den 70’e, Türkünden Kürüne, Lazından Çerkezine, Alevisinden Sünnisine, herkes bir yumruk gibi sahip çıkıyor. Maltepe bunu en iyi şekilde yüreğinde hisseden insanlarımızla dolu. Birileri buradaki etkinlikten, selamımızdan rahatsız olabilir ama bizde selam vermek çok saygıdeğerdir. Biz her durumda ve her yerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet’in kurulmasında mücadele eden, Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla gerçekleştiren ordumuza ve Türk milletimize saygıda asla kusur etmiyoruz. Hep beraber Mustafa Kemal’e saygıya davet ediyorum sizleri” dedi.

“81 MİLYON YILDIZ GİBİ PARLIYORUZ”

Emperyalist güçlerle mücadele edilerek kazanılan Cumhuriyet’e daha çok sahip çıkılması gerektiğini de sözlerinde belirten Ali Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ülkeyi emperyalistlerle mücadele ederek kazananlara vefa borcumuz var ve onların devrimlerine genç kuşaklar olarak sahip çıkma zorunluluğumuz var. Bu emanete ilelebet sahip çıkacağız. O dönemlerde kurulan ona Cumhuriyet, imparatorluk, devlet vardı ama hepsinin paramparça oldu ama bu Cumhuriyet biraz daha büyüyerek bu coğrafyada ayakta duruyor. İşte sağlam temeller üzerine inşa edilen bu Cumhuriyet dimdik ayakta duruyor. Hangi siyasi düşünceye sahip olursanız olun biz bu ülkenin birliği ve beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hep beraber sahip çıkacağız. Merkez Camimizin duvarına yansıtılan o hilalin altında her birimiz, birer yıldız olacağız. O hilalin altında 81 milyon yıldız olarak parlayacağız. Herkese selamlar olsun. Bir kere daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm devrim şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Maltepelisiniz, bayramımız kutlu olsun.”

Konuşma sonrası belediyeye bağlı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün en sevdiği şarkılar icra edildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 16:06

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER