BOZKIRIN SOLAN ÇİÇEKLERİ MALTEPE’DE YEŞERDİ

Maltepe Kent Konsey 08.05.2015 Tarihinde Küçükyalı Evlendireme Dairesi Serince Salonu’n da Bozkırı Yeşerten Kır Çiçekleri ile birlikte muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.

BOZKIRIN SOLAN ÇİÇEKLERİ MALTEPE’DE YEŞERDİ
BOZKIRIN SOLAN ÇİÇEKLERİ MALTEPE’DE YEŞERDİ

Maltepe Kent Konsey 08.05.2015 Tarihinde Küçükyalı Evlendireme Dairesi Serince Salonu’n da Bozkırı Yeşerten Kır Çiçekleri ile birlikte muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.

Maltepe Kent Konseyi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi Maltepe Şubesi ortaklığıyla “75. Yılında Köy Enstitüleri ve Köy Enstitülüler” adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılım yoğun oldu. Aralarında CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediyesi Meclis üyelerinin de bulunduğu etkinlikte güzel ve farklı anlar yaşandı. Etkinlik öncesinde konukların bir araya geldiği salonda halı dokuma tezgahı kuruldu. Katılımcıların yüksek ilgisini çeken canlı halı dokuma gösterisinden sonra konuklar salona girdiler.

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan ve YKKED İstanbul Anadolu Yakası Başkanı Zübeyd Çelik konuşmalarını gerçekleştirdiler. Esra Kaya Erdoğan konuşmasında: “ Köy Enstitüleri benim için Cumartesi Toplantıları demek. Bütün enstitülerde cumartesi günleri eleştiriye ayrılmıştı ve bu toplantılarda yanlış olduğunu düşündükleri durumların değerlendirmeleri yapılır ve yanlış uygulamaları eleştirirlerdi. Demokrasinin en önemli nüvelerinden olan adaletli eleştiri sisteminin en iyi işleyiş örneklerinin sergilendiği Köy Enstitülerindeki yönetim tarzı hepimize örnek olmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından belgesel gösterimine geçildi. Bu esnada kimsenin beklemediği bir anda salonda ortaya çıkan tiyatrocular, etkinlik boyunca ara ara konuşmaların ardından Köy Enstitülerinde ki işleyişi sanki o günlerde yaşanıyormuşçasına canlandırarak salondan büyük alkış aldılar.  Ardından Maltepeli ses sanatçısı Burhan Yıldırım’ın seslendirdiği şarkılara tüm salon eşlik ederek birlikteliğe katkı sağladılar. Köy Enstitülü öğretmenler kendi gözlerinden Köy Enstitülerini anlatıp, birkaç hatıralarından bahsederek etkinlikte hafızalardan silinmeyecek anlar yaşattılar. Köy Enstitülü öğretmenlerin yanı sıra genç öğretmenlerinde konuşma yaptığı etkinlikte son olarak Lüleburgaz Kepirtepe Köy Enstitüsü Mandolin ve Koro Grubu performanslarını gerçekleştirdiler. Katılan herkesin oldukça farklı ve güzel bir etkinlik olduğunu belirtip, teşekkürlerini sunmasıyla gece sonlandı.




Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER