Saçın en büyük düşmanı Üstelik organik olanları da çok tehlikeli!

Saçın en büyük düşmanı Üstelik organik olanları da çok tehlikeli!

Saçın en büyük düşmanı Üstelik organik olanları da çok tehlikeli!
Saçın en büyük düşmanı Üstelik organik olanları da çok tehlikeli! Ünlü kozmetin firmasının CEO'su Vicente Ruiz Baixauli, geçtiğimiz günlerde markanın yenilenen  saç bakım serisinin tanıtımı için İstanbul'daydı. Saç dökülmesinden kepek sorununa, yağlı saçlardan kuru saçlara kadar her tür saç problemine çözüm sunmaya çalışan bu ürünler, doğal PH oranına sahip. Baixauli, bu serinin en önemli özelliğinin  saç ve saç derisine zarar vermeden temizlemesi ve aynı zamanda da beslemesi olduğunu söylüyor. Baixauli saç bakımıyla ilgili merak edilen konulara da açıklık getirerek, sağlıklı saçlara sahip olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı...

HER GÜN YIKANABİLİR
Saçları kaliteli bir şampuanla sık yıkamak saça asla zarar vermez. Saçlar her gün bile yıkanabilir.
Saça en fazla boyalar zarar verir, bu durum organik olarak bilinen boyalar için de geçerli. 'Boyamayın' demiyorum ama en azından boyadan sonra saça profesyonel bir bakım yaptırın.

DERİYLE TEMAS ETMEMELİ
Jöle, köpük ve şekillendiriciler, saç derisine çok temas ettirmediğiniz sürece kullanılabilir. Herhangi bir zararları yoktur. Çünkü saçın yüzeyinde kalırlar. Boya gibi saç derisine işlemezler. Fakat saç dibine fazla sürülürlerse saç kökleri kapanır ve nefes alamaz.
Kaynak ve postişin de saça büyük bir zararı yoktur.

KELLİK ANCAK YAVAŞLAYABİLİR
Doğal ürünlerin kullanılmasından yana değilim. Mesela limon da doğal bir üründür ama mermere zarar verir.
Kellik sorunu genetiktir ve genetik olandan kaçamayız. Ancak doğru şampuan ve saç dökülmesini engelleyen losyonlarla kelliğe giden yolu uzatabiliriz. Günlük olarak 100 telden fazla saç dökülmesi bir sorunun işaretidir.

TÜRKLER BAKIMLI
Gördüğüm kadarıyla Türk kadınları saçlarına gerçekten iyi bakıyorlar. Dolayısıyla da saç kaliteleri oldukça iyi... Türkler, İspanyollar'ın saç yapısına ve fiziğine sahipler. Bir İspanyol olarak kendimi Türkiye'de hiç yabancı hissetmiyorum.

KUZEY ÜLKELERİ ŞANSLI
Saçlarıyla en çok ilgilenen ülkeler kıyı sahil şeridindeki Akdeniz ülkeleri, özellikle de İtalya.

Genetik anlamda en iyi saç kalitesine sahip olan ülkeler Kuzey ülkeleri; İsveç, Norve, Danimarka. Çünkü yağlanma sorunu yaşamıyorlar...

SAÇ PROBLEMİ EN ÇOK AVRUPA'DA
En fazla saç sorunları Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanıyor. Avrupa'da genetik ve kültürel sorunlar saçlarda problem yaratırken, Ortadoğu'da sağlıksız saçların nedeni bilinçsizlik ve genetik. Avrupa'da her 10 kişiden sekizinin saç sorunu var. Uzakdoğu'da ise her 10 kişiden altısı cansız saç ve kuruluk sorunu yaşıyor. Avrupa'da sırasıyla en çok kuruluk, yağlanma, kepek ve dökülme konularında sorun yaşanıyor.

ERKEKLERDE KEPEK SORUNU DAHA FAZLA
Dünya genelinde her 10 kişiden sekizi saçlarıyla ilgili problemler yaşıyor. Saç dökülmesi oranı; kadınlarda yüzde 43, erkeklerde ise yüzde 78. Kepek sorunu; kadınlarda yüzde 64, erkeklerde yüzde 73. Saç kuruluğu; kadınlarda yüzde 80, erkeklerde yüzde 60. Yağlanma sorunu, kadınlarda yüzde 55, erkeklerde yüzde 70 görülüyor. Deri sorunları ise kadınlarda yüzde 23, erkeklerde yüzde 43 görülüyor.

TEMEL SAÇ SORUNLARI
Yapısal sorunlar: Saçın doğal yapısı, saçın gelişimi ve saç tipi ile ilgili sorunlar. Genetik sorunlar: Aile ve genlerden kaynaklanan sorunlar. Kültürel sorunlar: Yaşam biçimi, beslenme biçimi, yaşam kalitesi ile ilgili sorunlar. Çevresel faktörler: Yaşanılan yerin ikliminden, mevsimsel geçişlerden, kirlilikten kaynaklanan sorunlar. Bilinçsizlikten kaynaklanan sorunlar: Yanlış ürün kullanımı, sorunu geç keşfetme, bilinçsiz tercihler...

YAŞA GÖRE EN ÇOK GÖRÜLEN SAÇ SORUNLARI
18-30 yaş arası: Dökülme yüzde 50, kuruluk yüzde 70, yağlanma yüzde 90, deri sorunları yüzde 30. 30-45: Dökülme yüzde 80, kuruluk yüzde 77, yağlanma yüzde 80, deri sorunları yüzde 25. 45-55: Dökülme yüzde 95, kuruluk yüzde 87, yağlanma yüzde 69, deri sorunları yüzde 50.

Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109