Ruslar tatilde en çok ne yapar?

Ruslar tatilde en çok ne yapar?

Ruslar tatilde en çok ne yapar?
Ruslar tatilde en çok ne yapar?
          
Otellerde enteresan hileler yapıyorlar... Mesela..
Almanya’da yayınlanan Die Welt Gazetesi bu kez Rurs turistleri kaleme aldı. Gazetenin makalesine göre, Avrupalılar Ruslara alıştı.

Alman turistler, ‘en çok şikayet ettiğiniz 10 şey’ listesine ‘Rus turistler’ maddesini 8’nci sıradan soktu. Bunu araştıran gazeteye durumu yorumlayan Rus uzman Anjelika Nikolayenko, “Özellikle Rusların yemek ortamlarında çok olumsuz gelen görüntüler sergilemesinin nedenini sadece her şey dahil sistemi olması değil, Sovyet devrinin aç geçen günleri… O günlerde yeterince gıda ürünü yoktu, herkese yetmezdi” açıklamasını yaptı.

Nikolayenko’ya göre, yemek konusunda Rusların masayı tamamen donatan, sık sık yiyeceğinde fazlasını alan tutumu da ‘Gelenek’ ile açıklamak mümkün. Çünkü masayı imkanları ölçüsünde bol yemek ile doldurmak, göze de hitap etmesini sağlamak Ruslar’ın varlık göstergesi. İçki ile ilgili eleştirilen bağlılığını ise uzman ‘Tarihi köken ve gelenek” ile açıklıyor.
 
Gazete araştırmasında, otellerden ‘Hatıra’ diye havlu gibi ürünler alınmasının sadece Ruslara değil, batı Avrupalı turistlere de özgü ‘Kibar aşırma’ davranışı olduğunu açıkladıktan sonra, Rusların en çok kullandıkları ‘Hile’ de şöyle anlatılıyor; “Kendilerini yeni evli çift olarak tanıtıp, balayında olduklarını söyleyerek şampanya ve meyve ikramı sağlamaya çalışmak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109