Hollywood'un efsanevi oyuncusu Elizabeth Taylor 79 yaşında hayatını kaybetti

Hollywood'un efsanevi oyuncusu Elizabeth Taylor 79 yaşında hayatını kaybetti

Hollywood'un efsanevi oyuncusu Elizabeth Taylor 79 yaşında hayatını kaybetti
Elizabeth Taylor hayatını kaybetti
Hollywood'un efsanevi oyuncusu Elizabeth Taylor 79 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles'daki Cedars-Sinai Hastanesinde sabaha karşı hayata gözlerini yuman 'menekşe gözlü'nün yanında çocukları olduğu bildirildi.

 
 
Hollywood'un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen Elizabeth Taylor geçtiğimiz hafta doğum gününü hastande geçirmişti. Kalp yetmezliği teşhisi konulan güzel yıldız bu sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Taylor, daha önce sırtını, kalçasını kırdı; selim beyin uru ameliyatı, cilt kanseri ve zatürre gibi hastalıklar da geçirdi.

ELIZABETH TAYLOR KİMDİR?
Sinema dünyasının "Menekşe Gözlü" güzeli olarak adlandırılan Taylor, henüz 12 yaşındayken 1944'te Mickey Rooney ile (90) at sevgisi işlenen filmde rol aldı. Elizabeth Taylor, "Kim Korkar Hain Kurttan: Who's Afraid of Virginia Woolf" filmi ile 1966'da, 1960'ta "Butterfield 8" filmleriyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı.

Özel hayatıyla da gündemde olan Taylor, sekiz kere evlendi. Sekiz evliliğinin ikisini Galler'in İngiliz oyuncusu Richard Burton ile (1925-1984) yaptı, son evliliğinde tüm dünyayı salladı.

Kendisinden 20 yaş küçük, kadın dövmekten hapse giren, on parmağında poker kartı taşıyan inşaat işçisi Larry Fortensky ile 1991 yılında evlenen Taylor, nikah yeri olarak Michael Jackson'un Neverland Çiftliği'ni seçti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER