‘KÜFLÜ ÇIKOLATA’ VAKASINDA ASABİ CEO’DAN ÖZÜRLÜ İSTİFA! 

Küflenmiş’ yorumu yapan müşterisine hakaret eden Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti.

‘KÜFLÜ ÇIKOLATA’ VAKASINDA ASABİ CEO’DAN ÖZÜRLÜ İSTİFA! 

‘KÜFLÜ ÇIKOLATA’ VAKASINDA ASABİ CEO’DAN ÖZÜRLÜ İSTİFA! 

Küflenmiş’ yorumu yapan müşterisine hakaret eden Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti.


Patiswiss çikolata markasına ait ürüne ‘küflenmiş’ yorumu yapan müşterisine hakaret eden #Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti. Olayların ardından Migros ve Carrefour Patiswiss ürünlerini raflardan ve internet sitesinden kaldırmıştı. Markayı krize sürükleyen gelişmelerin ardından Tunaoğlu istifa ettiğini açıkladı. 


CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, satın aldığı çikolataların küflü çıktığını paylaşan yapan bir tüketiciye ağır hakaretler yaparak adeta tehdit etmişti. Yaptığı yorumla bir anda tepkilerin odağı haline gelen Tunaoğlu, “Karşında dev Migros ve biz varız” ifadesini kullanmıştı.. Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken; Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını silip yanlış anlaşıldığını söyledi. Öte yandan Migros raflardan Patiwiss çikolataları kaldırdı. Gıda Dedektifi hesabı da yaşananlar nedeniyle şirketle anlaşmasını bitirdi.


İSTİFASINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Sosyal medya hesabından duyuru yapan Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Müşterisine hatalı cevap verdiğini kabul eden Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevine bu sözlerle veda etti:


“Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden, sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum. Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Görev değişikliği, Yönetim Kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir.“


NE OLMUŞTU?
Bir vatandaş, sosyal medya platformu Linkedin’de Migros market zincirinden satın aldığı Patiswiss marka çikolatanın küflendiğini belirterek, çikolatanın küflenmiş fotoğraflarını içeren bir paylaşımda bulundu. Vatandaş, yaptığı paylaşıma Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’yu da etiketledi. 


Çikolata markasının CEO’su olan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, vatandaşın yaptığı bu paylaşıma sinirlenerek hakaret ve tehdit mesajı paylaştı. Tunaoğlu, yaptığı paylaşımda vatandaşın karşısında kendilerinin ve binlerce şubesi olan Migros marketin olduğunu belirterek, satın alınan ürünlerin asla küflenmeyeceğini iddia etti.


Küflenme iddialarını yalanlayan CEO, bu durumun oluşmuş olmasını ise vatandaşın evindeki nem oranına bağladı. Küf iddialarının prim yapılmak için ortaya atıldığını iddia eden Tunaoğlu, herkesin ürününü arkasında olduğunu ve avukatların kendisi ile iletişime geçeceğini söyledi.


Tunaoğlu, “Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim” ifadelerini kullandı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER