Bayhan, programın açılışında okuduğu Gözlerimi Arıyorum şiiriyle, gözleri buğulandırdı. 
“İnsanlar da şehirlerin içerisinde şehirleşirler. Şehirler de insanlarla  birlikte insansı bir yapı alırlar.”diyen Bayhan, şehirlerin de  bulunduğu konum ve barındırdığı marka insanlarla değer kazanıp  markalaşacağını, şehirleri şereflendirenin taşları, süsleri, nakışları  v.s. değil içinde yaşayan renkli insanlar olduğunu ifade etti.
Bayhan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı olmasıyla yeni bir çağın açıldığını, Başbakanlığı  döneminde ise belediyelerin karşılaştığı zorlu mevzuatı değiştirerek  yerel yönetimlerin önünü açtığını ifade etti.
Görevde bulunduğu her dönemde fetihle başlayan İstanbul’un ruhunu  mekânlara yansıtmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Bayhan, bunun en  güzel örneğinin de Panorama 1453 Tarih Müzesi olduğunu söyledi.
Bayhan, insanlar arasındaki iletişimi sağlayan en önemli öğenin dil  olduğuna da dikkat çekerek, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin kuruluşu  ile ilgili de konuştu.
İstanbul Milletvekili Sayın Ekrem Erdem Bey’in büyük fedakârlıklarla bu  derneğin kurulmasını sağladığını ve onun engin teşkilat tecrübesiyle  kısa sürede on beş şubeye ulaştığını ifade etti.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Türkiye’nin dil ve edebiyatına yön  veren ve kültürel alanda faaliyet gösteren en önemli sivil toplum  kuruluşlarından oluğunu sözlerine ekledi.
Bayhan Genel Başkanı olduğu Şiir Derneği ile ilgili ise dernek, şairler  derneği değil, şiir sevenlerin derneği olduğunu, Şiir sevgisinin olduğu  her yerde Şiir Derneği’nin de olacağını söyledi.
Darülaceze’nin iyilik kültürünün kadim temsilcisi olduğunu, bu  düşüncenin 19. Yüzyılın sıkıntılı, zorlu, puslu atmosferinde  geliştiğini, muhteşem, bir o kadar da dünyanın en güzel iyilik hareketi  olduğunu ifade ettikten sonra, “cennet mekân Abdülhamid Han misyonunun  en güzel örneği Darülaceze Müessesesi’dir. Abdülhamid Han, yetimlerin,  kimsesizlerin sokaklarda kalmasına dayanamayarak, kendi parası  yetmeyince şahsi eşyalarını dahi müzayedelerde satarak bu yerleşkeyi  bina ederek, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin kimsesizlerin kimsesi  olduğunu gösterdi. Son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na  bağlanan; kilise, havra ve camisiyle bu hoşgörü ve hayır kurumunun  Bakanımız Sn. Fatma Şahin’in geniş vizyonuyla çağın en gözde mekânları  arasına girecektir”. dedi.
Bayhan, “eskiden Avrupa’ya gittiğimizde keşke bunlar gibi olsak  diyorduk, son on yılda Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın muhteşem  yönetimiyle gerçekleştirilen icraatlarla iyi ki bunlar gibi değiliz  demeye başladık.”diyerek sözlerini tamamladı.
Program sonuna kadar Bayhan, Niyazi Gedik’le birlikte şiir düeti yaparak gönül iklimlerine hitap etti.
                                    
            
              Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 10:12
            
            
                      
                             
                          
                    
Bayhan: Şehirleri şereflendiren, içinde barındırdığı insanlardır
Sultan Abdülhamid Han’ın emaneti 117 yıllık hayır kurumu Darülaceze’nin Müessese Müdürü ve aynı zamanda Şiir Derneği Genel Başkanlığını da yürüten Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, Kanal T’de yayınlanan ve Niyazi Gedik’in sunduğu Gönül Sürgünü programında ekranlara konuk oldu.
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Suriye’de bir Türk general yakalandı
        
            
          2
          İstanbul’da uzun süreli elektrik kesintileri başlıyor...
        
            
          3
          Köpekle ilişkiye giren sapık
        
            
          4
          Doktorlara 'Açıktan Atama' müjdesi
        
            
          5
          Kredi kartında aidat kalkıyor
        
            
          6
           İstanbul finans merkezine ilk adım 8 Ağustosta
        
            
          7
          Süper Star Ajda Pekkan  Maltepe’yi salladı
        
            
          8
          İETT`den İstanbul'a yeni otobüs hatları
        
            
          9
           Türk bilim insanına Avrupa`dan rekor destek
        
            
          10
          Şehit ve gazi yakınlarını Sultangazi'de iftarda...
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER
  
