Çankırılılar İftarda buluştu

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonunun İBB Miniatürk tesislerinde Geleneksel Çankırı İftar gerçekleştirildi.

Çankırılılar İftarda buluştu
Çankırılılar İftarda buluştu 

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonunun İBB Miniatürk tesislerinde Geleneksel Çankırı İftar gerçekleştirildi.

İBB Miniatürk tesislerinde düzenlenen geleneksel iftar programına, İstanbul’da yaşayan terörle mücadele sırasında çeşitli zamanlarda şehit olan Pilot Yzb.Mustafa Delikanlı ile Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Hakan Öcalan, Latif Aşikmuslu, Yunus Emre Ezer’in aileleri ve 15 Temmuz’daki kalkışmaya karşı koyarken yaralanan Gazi Husamettin Sarı’yı gecenin onur konuğu oldu.


İBB Miniatürk tesislerinde düzenlenen geleneksel iftar programına Çankırı (Eski) Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri M.Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Ak Parti Çankırı İl Başkanımız Celal Kaman, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, 22.Dönem Çankırı MilletvekiliProf. Dr. Hikmet Özdemir, Bandırma 17 Eylül Üniv. Rektörü Prof.Dr.Süleyman Özdemir, İbni Haldun Üniv. Rektörü Prof. Dr.Recep Şentürk, CHP.Parti Meclisi Üyesi-24. Dönem İstanbul MV. Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul C. Başsavcı Vekilleri Mehmet Ayhan ve Sn.Tamer Taşpınar, İ.E.T.T. Genel Müdürü Arif Emecen, İl Emniyet Md. Yrd. Hikmet Oran, Polis Koleji Müdürü Haydar Karsavuranoğlu, İst.Üniv.Orman Fak.Dekanı Prof. Dr.  Ahmet Yeşil ve Üniversitelerde görev yapan kıymetli Akademisyenlerimiz, Ak Parti Sancaktepe İlçe Bşk. Adil Kandemir, Ak Parti Sultangazi İlçe Bşk. Suzan Dağlar Civan, Ak Parti Pendik İlçe Bşk. Rüstem Kabil, MHP. Sancaktepe İlçe Bşk.Emrah Danacıoğlu, Saadet Partisi İst. İl Bşk. Yrd. Bilal Ay, Saadet Partisi Kadıköy İlçe Bşk. Recep Yılmaz, Saadet Partisi Sultangazi İlçe Bşk. Hüseyin Aydoğan, Saadet Partisi K.Çekmece İlçe BşkFeyzullah Çürük, Ak Parti İl Yönetim Krl.Üyeleri Erkan Gül, Mehmet Erdoğan ve Enes Övünç, Sancaktepe Belediye Bşk.Yrd. Hasan Kamal, Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, TCDD. Bölge Md. Nihat Arslan, Kanal 7 TV .Haber Dairesi Bşk. Mehmet Yazıharman, Yenişafak Gazetesi Müdürü Recep Yeter, Gümrük Bölge Md. Musa Aydemir, İgdaş Genel Md. Yrd. Mustafa Mert, Akdeniz Güvenlik Holding Genel Md.Süleyman Oğuz, Vakıflar Bölge Md.Yrd.Ekrem Arslan, MEMURSEN İl Bşk. Durali Baki, Çankırı TV. Yönetim Kurulu Bşk. Barbaros Özdemir, TRT. Ses Sanatçısı Zehra Ganioğlu, Sinema Sanatçıları İsmail Filiz ve Afrikalı Ali, THM.Ses Sanatçıları Turgay Başyayla ve Sami Yalçın ile Özkan Ergün, Çankırı Vakfımız ve Çankırı Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Güzel Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için terörle ve teröristlerle yapılan mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit olan ve GAZİ olan Kahraman askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, Çankırılı Akademisyenler, üst düzey yöneticiler, Çankırı’nın önde gelen siyasileri, bölge, birlik, dernek ve STK başkan ve yöneticileri katıldılar.

Sunuculuğunun Yaren TV’nin sahibi olduğu Barbaros Özdemir tarafından yapılan , Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanla birlikte toplu olarak oruçların açıldığı “Geleneksel Çankırı İftar Programı”nda, yemek duası Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından yapıldı.Müftümüz yaptığı konuşmasında Ramazan ayındaki iftar zekat VE hayırlarınızın Vakfımıza burs olarak yönlendirilmesini bir öğrencinin okutulmasının en büyük sevaplardan olacağını söyledi.
Çankırı Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Halenur Koçyigit yaptığı konuşmasında,bizler yeni hayata atılacak Çankırı Gençliği olarak bundan sonra bu değerleri yaşatmak için vakfımıza sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.


Sevgili değerli büyüklerimiz verdiğiniz her bir burs bizlere maddi, manevi büyük katkılar sağlamıştır. Çankırılı her bir öğrencinin bu değerleri yaşamasını ve öğrenmesini sizlerin varlığıyla olacaktır. Sizlerden talebimiz bizlere verdiğiniz desteğin hiçbir zaman kaybolmaması artarak büyümesidir. Sizlerden vakfımıza burs vermenizi ve bizlere destek olmanızı istiyoruz dedi.


Katılımcılara iftar sofrasında birlikte oldukları için teşekkür eden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, 15 Temmuz kalkışmasında milletçe sokağa dökülüp göğsünü tanklara, namlulara siper ederek hainlere geçit verilmediği mücadele sırasında en çok şehit veren iller arasında Çankırı’nın yer aldığına dikkat çekti.





“Aydınlık Bir Ülke İçin Bir Öğrenci de Siz Okutun” sloganıyla eğitim kampanyası yürüttüklerinin altın çizen İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Başkanı Sami Soydal, konuşmasında hemşehrilerimizden eğitime katkılarının artarak sürdürülmesini istedi. Çalışmalarını yürüttüğümüz Çankırı İş Dünyası Rehber çalışmalarının sonuna gelindiğini önümüzdeki günlerde rehberimizi tüm Çankırı’ya sunacağımızı söyledi

Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz tarafından Geceye katılanlar ile programı düzenleyen Çankırı Vakfımız ile Çankırı Dernekler Federasyonu yönetimine teşekkür edip Çankırı’da yapılan, Çankırı için yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Belediye tarafında Çankırı’da yürütülen çalışmalar, uygulanan projeler hakkında katılımcıları bilgilendiren, artan istihdam ile birlikte ortaya çıkan konut açığını karşılanması için yeni bir konut projesine başlayacaklarını kaydetti.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman’ın aralarında olduğu konuşmacılar Çankırı’da Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nde artan yatırımlarla ortaya çıkan istihdam talebi ile kalifiye iş gücü ihtiyacının ortaya çıktığını, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanamadığı için bazı yatırımların yavaş yürümek zorunda olduğuna dikkat çektiler. Konuşmacılar ayrıca, Çankırı’da artan istihdam ile birlikte konut açığının ortaya çıktığına dikkat çektiler.

Programda terörle mücadelede şehit olan Pilot Yzb.Mustafa Delikanlı ile Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Hakan Öcalan, Latif Aşikmuslu, Yunus Emre Ezer’in aileleri ve 15 Temmuz’daki kalkışmaya karşı koyarken yaralanan Gazi Husamettin Sarı’ya hediyeler verildi.

Geleneksel iftar programımızı hoş sohbetler eşliğinde büyük bir katılımla gerçekleştirdik.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER