BİRİNCİ BURSA FOTOĞRAF FESTİVALİ NEW YORK TIMES'TA

Birinci Bursa Fotoğraf Festivali 15 – 23 Ekim tarihleri arası Bursa’da düzenlenecek. Festival, New York Times’a haber oldu.

BİRİNCİ BURSA FOTOĞRAF FESTİVALİ NEW YORK TIMES'TA

Birinci Bursa Fotoğraf Festivali 15 – 23 Ekim tarihleri arası Bursa’da düzenlenecek. 41 ülkeden 100 fotoğrafçıyı ağırlayacak festival, New York Times’a haber oldu.
Birinci Bursa Fotoğraf Festivali
  RESİM GALERİSİ Tıkla
James Estrin kaleme aldığı haberde, bu festivalin Türkiye'yi fotoğraf dünyasının buluşma noktası haline getireceğini ve Avrupa’yla Ortadoğu’yu birleştirecek bir köprü olacağını belirtti.

TÜRKİYE, DÜNYA FOTOĞRAF MERKEZİ OLACAK
Doğu ve Batı’nın arasında bir köprü olan Bursa’da İpek Yolu’nun izlerine rastlanabileceği ve hala ipek, baharat ve ziynet eşyaları alınabileceğini dükkanların bulunduğunu yazdı. Birinci Bursa Fotoğraf Festivali’nin önemini vurgulamak isteyen Estrin, “Türkiye Avrupa ve Orta Doğu arasında, tüm dünyaya hizmet eden bir fotoğraf buluşma merkezi olacak” dedi.

Genel Koordinatör’lüğünün Utku Kaynar’ın yürüttüğü Bursa Fotofest, tarihi Hanlar Bölgesi ile Merinos Kongre Ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Festivalde 30 sergi, 90 fotoğraf gösterisi, 12 belgesel gösterimi, fotoğrafçı filmleri seçkisi, 36 seminer ve yedi teknik atölye gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Time, Newsweek gibi önemli basın kuruluşlarının fotoğraf editörleri ve Powerhouse Books'un da içinde olduğu kurumların yayıncıları da festivalin konuğu olacak.  (Hürriyet)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER