Türkiye’de 2011 yılı “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edildi

Türkiye’de 2011 yılı “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edildi

Türkiye’de 2011 yılı “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edildi
Türkiye’de 2011 yılı “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edildi


2011 yılının Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesine yönelik ortak protokol dün imzalanırken TC Kültür ve Turizm Bakan Günay “KKTC’nin potansiyelini berekete dönüştürmek istiyoruz” dedi

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı arasında 2011 yılının Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesine yönelik ortak protokol Ankara Rixos Otel’de imzalandı.

Protokole TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Kemal Dürüst imza koyarken, Başbakan İrsen Küçük ile TC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de törene onur konuğu olarak katıldı.

ERTUĞRUL GÜNAY: KKTC’NİN POTANSİYELİNİ BEREKETE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

TC Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay törende yaptığı konuşmada, dünyanın gelişen sektörlerinin başında gelen turizmin toplumlar arasında barış köprüsü kuran en önemli sektörlerin başında da geldiğini vurguladı.

Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini, turizmde de uluslar arası müteahhitlik alanında bu noktayı şimdiden yakaladıklarını vurgulayan Günay, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’nin turizm açısından dünyanın en istikrarlı ülkelerinden biri olduğunu anlatan Günay, 2002’de 2 milyon olan turist sayısının 2010’da 28-30 milyona yükselttiklerini belirterek, “Bu birikimi Kuzey Kıbrıs’la da paylaşmak istiyoruz. Çok güzel tarihi, doğası ve insan yapısı var. Kuzey Kıbrıs’ın bu potansiyelini bir berekete dönüştürmek için işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA DA ARTIRMAK İSTİYORUZ.. FUARLARDA EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a giden turist sayısının arttığını, bunu daha da artırmak istediklerini belirten Günay, Kuzey Kıbrıs’a yaptığı ziyarette turizm açısından çok ciddi gelişmeler gözlemlediğini söyledi. Uluslar arası fuarlarda Türkiye’nin turizm potansiyeliyle birlikte Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini de en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini, bunu sanatsal boyutta da yapmayı düşündüklerini vurgulayan Günay, tüm bu gelişmelerin Kuzey Kıbrıs’ı ciddi bir çekim merkezi haline getirebileceğine olan inancını dile getirdi.

Bugün bir iyi niyet belgesi imzaladıklarını, önümüzdeki günlerde iki tarafın bir araya gelip ayrıntılı program hazırlayacaklarını açıklayan Günay, ardından Türkiye’nin her yerinde ciddi tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini anlattı.

Türkiye’den çok daha fazla ve daha uzun süreli konaklama olması için büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Günay, “Sizi coşkuyla bekleyen halk var, çok güzel bir ülke var, gitmezsek hepimiz için bir eksiklik olur” diyerek sözlerini tamamladı.

KEMAL DÜRÜST: TÜRKİYE HALKINI AĞIRLAMAK İÇİN SEKTÖRLERİMİZLE BİRLİKTE HAZIRIZ

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst yaptığı konuşmada, 2011’i Kuzey Kıbrıs Yılı ilan etmekle Anavatan Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmasının en anlamlısını ortaya koyduğunu vurgulayarak, şükranlarını dile getirdi. Dürüst, “KKTC halkı sizlere kucaklarını açmış durumdadır. Anavatan’dan gelecek kardeşlerimizi misafir etmek, sosyal ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirmek için gerekeni yapacağız” dedi.

“Sektörle birlikte işbirliği içinde çalışarak ve Anavatan’ın desteğiyle bir yere gelinebileceğine inanıyoruz” şeklinde konuşan Dürüst, bütün bakanlıkların da bunu misyon edinmesi gerektiğini söyledi.

“KKTC bu yıl Türkiye halkını ağırlamak üzere sektörleriyle birlikte hazır. Burada yaşayan soydaşlarımızın KKTC’yi daha iyi tanıyıp algılayabilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız” diyen Dürüst, turizmde yapılacak bu atılımla KKTC ekonomisinde de çok önemli bir noktaya gelineceğine olan inancını da dile getirdi.

İRSEN KÜÇÜK:TÜRK YATIRIMCILARA İHTİYACIMIZ VAR

Törende son konuşmayı yapan Başbakan İrsen Küçük, bu mutluluğa şahitlik yapmanın kendisi için onur meselesi olduğunu vurguladı.

KKTC’nin turizm adası olabilmesi için ellerinden geleni yapma amacında olduklarını vurgulayan Başbakan Küçük, “Kuzey Kıbrıs’ta turizme elverişli bir ortam yaratıldı. Bu Türkiyeli yatırımcıların ve Anavatanımızın büyük katkısıyla oldu” dedi.

BM’nin iyi niyet çerçevesinde sürdürdüğü görüşmelerle ilgili olarak bütün ihtimalleri göz önünde tutmak istediklerini ifade eden Küçük, “O nedenle Anavatanımızın yatırımcılarına ihtiyacımız var. Olası bir anlaşmada tek başımıza rekabet etmemiz zor görünüyor. Bunun için Türkiye’nin turizm yatırımcılarının katkılarının da kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 2011’i Kuzey Kıbrıs yılı ilan etmenin ve turizmdeki eksikliklerini görme ve tanıma bakımından da önemli olduğunu belirten Küçük, önemli olan hava ulaşımındaki sıkıntıyı aşmak için önümüzdeki günlerde biri devletin kuracağı, 3 havayoluna daha izin vererek, 7-8 havayoluna ulaşılacağını kaydetti.

Bu görüşmelerle 2011 yılında turizmde büyük bir atılımın gerçekleşeceği düşüncesinde olduğunu vurguladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER