TÜRKİYE, ÇİN’DEKİ EN İYİ TANITIM YAPAN 2. ÜLKE SEÇİLDİ

TÜRKİYE, ÇİN’DEKİ EN İYİ TANITIM YAPAN 2. ÜLKE SEÇİLDİ

TÜRKİYE, ÇİN’DEKİ EN İYİ TANITIM YAPAN 2. ÜLKE SEÇİLDİ
TÜRKİYE, ÇİN’DEKİ EN İYİ TANITIM YAPAN 2. ÜLKE SEÇİLDİ

Türkiye’nin Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Avustralya’nın ardından, en iyi tanıtım yapan ikinci ülke seçildi.

Türkiye’nin Çin’deki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği; Fransa, Dubai, Mısır, İspanya ve Amerika gibi turizm alanının önemli ve tanıtıma çok büyük bütçeler ayıran ülkelerini geride bırakarak, en iyi tanıtım yapan ikinci ülke temsilciliği seçildi. Çin turizm seyahat sektörünün 2010 yılındaki en iyileri ülkenin en büyük seyahat sitesi olan SOHU kullanıcılarının oylarıyla belirlendi.

Türkiye, turizm pazarında önemli konumlarda olan 30 aday ülke arasında Çinlilerden ikinci en yüksek oyu aldı. Seyahat etme alışkanlıkları her geçen gün artan ve dünyaya daha çok açılmaya başlayan Çinlilerin en yüksek ikinci oyu Türkiye’ye vermesini değerlendiren Pekin Kültür ve Turizm Müşaviri İlknur Yiğit “Yurt dışına çıkmadan önce bilgilenmek isteyen Çinlilerin daha Türkiye’ye ayak basmadan yaşadıkları memnuniyeti tespit edilmiş oldu” dedi. Tanıtım faaliyetlerinde reklamdan daha fazla halkla ilişkiler projelerine ağırlık vermeye başladıklarını belirten Yiğit, “Pazarın beklentilerini doğru tespit etmiş olduğumuz ortaya çıkıyor. Ödül de bunun kanıtı. Çok farklı, yaş, eğitim ve gelir düzeyindeki Çinlinin Türkiye’yi biliyor ve diğerlerinin önüne koyuyor olması bize daha çok çalışma şevki veriyor” diye konuştu.

Çinlilere yönelik olarak, Türkiye’nin tesis, hizmet, ulaşım, kalite ve güvenlik bakımından avantajlarının sunulduğu bir tanıtım stratejisi izleniyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz yıl haziran ayında Çin’e önemli bir ziyaret gerçekleştirmiş, kültür ve turizm alanındaki iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amaçlı görüşmeler yapmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER