PROF. DR. ABDULKADİR KARAHAN ANISINA KİTAP YAYINLANDI

PROF. DR. ABDULKADİR KARAHAN ANISINA KİTAP YAYINLANDI

PROF. DR. ABDULKADİR KARAHAN ANISINA KİTAP YAYINLANDI
Bakan Günay: “Bakanlığımız artık kaynak kitaplar yayınlıyor”
 
 Kültür ve Turizm Bakanlığı, ölümünün 10. yıldönümünde, Prof. Dr. Abdulkadir Karahan anısına “Abdulkadir Karahan” isimli kitabı yayınladı.
 
Ünlü edebiyatçı hakkında dostlarının yazdığı yazıların, eserlerinden seçkilerin ve bibliyografyasının bulunduğu eser Bakanlığın Anma ve Armağan Kitapları dizisi arasında yer aldı. Editörlüğünü Yunus Emre Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'ın üstlendiği eserin tanıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  Karahan'ın eşi Süreyya Karahan ve kızı Zeynep Karahan Uslu'nun da hazır bulunduğu bir toplantı düzenlendi.
 
Yunus Emre Vakfı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Günay, Prof. Dr. Karahan'ın 'önemli bir edebiyat ve fikir insanı' olduğunu söyledi. Karahan'ın anılmayı, genç kuşaklar tarafından bilinmeyi hak eden bir isim olduğuna dikkat çeken Günay, kitabın da bu amaçla çıkarıldığına işaret etti. Son yıllarda bakanlığın eser yayınlamada yeni bir politika yürüttüğünü hatırlatan Günay, artık 'eş-dost hatırına' eser basılamadığını tam tersine büyük bir titizlikle, Bakanlığın kaynak kitaplar yayınladığını aktardı.
 
Son yıllarda gerek uluslararası çapta gerekse de ulusal çapta Ahmet Hamdi Tanpınar, Bedri Rahmi, Osman Hamdi, Nurettin Topçu, Mehmet Akif Ersoy gibi önemli isimlerin anıldığını ve bu isimler hakkında önemli eserlerin Bakanlık yayınları arasından çıkarıldığını anlattı.

Karahan kitabının önemli bir kaynak eser olacağına dikkat çeken Bakan Günay, Bakanlığının son dönemlerde yayıncılık ve edebiyat alanında yaptığı çalışmaları da, "Prof. Karahan'ın ruhunu da şad edecek çalışmalar yapıldı." diyerek açıkladı. Günay, TEDA projesi kapsamında 100'den fazla Türk eserin, 40'tan fazla dile çevrilmesi, el yazması eserlerin korunması için El Yazması Başkanlığı'nın kurulması gibi örnekler verdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER