MEHMET AKİF ERSOY YILINDA, MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ ANKARA'DA AÇILIYOR

MEHMET AKİF ERSOY YILINDA, MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ ANKARA'DA AÇILIYOR

MEHMET AKİF ERSOY YILINDA, MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ ANKARA'DA AÇILIYOR
MEHMET AKİF ERSOY YILINDA, MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ ANKARA'DA AÇILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye'nin Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak

Adana'da "Karacaoğlan", Diyarbakır'da "Ahmed Arif", Erzurum'da "Erzurumlu Emrah" ve İstanbul'da "Ahmet Hamdi Tanpınar" adına Edebiyat Müze Kütüphanesi kurulacak.   Türkiye'nin ilk edebiyat müze kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Yılı'nda Mehmet Akif Ersoy adına, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün olan 12 Mart'ta açılıyor. Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75., İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yılına denk gelen 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı'nda, diğer etkinliklerin yanı sıra, adına kurulan Edebiyat Müze Kütüphanesi'yle de anılıyor.  

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın özel olarak üzerinde durduğu projelerden biri olan Edebiyat Müze Kütüphaneleri, yazarların ulusal ve uluslararası alanda daha iyi temsil edilmesi ve tanıtılmasını amaçlıyor. Bir ilde doğmuş ya da o ilde uzun yıllar yaşamış, yöreyle bütünleşmiş şair ve yazarların kendileri ve eserleri hakkında oluşturulmuş koleksiyonların sergilenmesi amacıyla başlatılan "Edebiyat Müze Kütüphaneleri" projesinin başlangıcı Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi ile yapılmış olacak.  

Çalışma kapsamında, Adana'da "Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi", Diyarbakır'da "Ahmet Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi", Erzurum'da "Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi" ve İstanbul'da "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi"nin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Edebiyat Müze Kütüphanelerinde sergilenecek objelerin temini amacıyla çalışmalara da başlanmış durumda. Proje kapsamında adına kütüphane kurulacak yazarlar yazarlara ait objelerin bu kütüphanelere bağışlanması için çalışmalar da sürüyor.   Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi de diğer kütüphaneler gibi, kütüphane hizmeti yanında edebi faaliyetlerin de yapılabileceği bir mekân olacak. Altındağ Belediyesiyle işbirliği yapılarak oluşturulan Müze Kütüphanede elyazması eserlerin tıpkıbasımları ve Mehmet Akif Ersoy'a ait fotoğraflar ile çeşitli objeler de yer alacak. Edebiyat müze kütüphanelerinin ilki olan "Ankara Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi" İstiklâl Marşı'nın kabul edildiği gün olan 12 Mart'ta, saat 12.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER