MARDİN ESNAFINA İNGİLİZCE DİL ve İLETİŞİM EĞİTİMİ

MARDİN ESNAFINA İNGİLİZCE DİL ve İLETİŞİM EĞİTİMİ

MARDİN ESNAFINA İNGİLİZCE DİL ve İLETİŞİM EĞİTİMİ
MARDİN ESNAFI VE TURİZM SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA,
İNGİLİZCE VE İLETİŞİM BECERİLERİ EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLANDI

Mardin’de turizm sezonu öncesinde; turizmin planlı ve sürdürülebilir devamlılığını sağlamak amacıyla turizm sektöründe çalışanlar ile turistlerle doğrudan iletişim halinde olan esnaf ve taksi sürücülerine yabancı dil ve iletişim becerileri eğitimi verilmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avustralya Devlet Eğitim Kuruluşu TAFE ve Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları (TESK) işbirliği ile başlanan eğitim programı 21 Nisan 2011 tarihinde sona erecek.

Mardin’de turizm sezonu öncesinde sektörde çalışanlar ile esnaf ve taksi sürücülerine
verilmesi planlanan yabancı dil ve iletişim becerileri eğitim programı “Mardin Yaygın Mesleki Turizm Eğitimi”  Artuklu Anadolu Lisesi’nde başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avustralya Devlet Eğitim Kuruluşu TAFE ve Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları işbirliği ile düzenlenen İngilizce eğitimi, Avustralyalı ve Türk eğitmenler tarafından veriliyor.

Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Daire Başkanı Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU tarafından yapılan açıklamada; Mardin ilinin Türk turizminin yükselen şehirlerinden birisi olduğu kaydedilerek, ilin turizm sezonuna hazırlanacağı belirtildi.

Mardinlilerden gelen talep doğrultusunda eğitim programını hayata geçirdiklerini belirten ÖZBAHÇIVANOĞLU, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir sosyologun geçtiğimiz yıl Ekim ayında Mardin’de halkın turizme bakış açısıyla ilgili bir anket yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“İlde 150 civarında kişi ile yapılan anket ve yüzyüze görüşmeler sonucunda halkın turiste ve turizme önem verdiğinin ve turisti hala misafir olarak değerlendirdikleri görüldü.  Taksi şoförleri, otel, lokanta ve restoran servis elemanları ile hediyelik eşya satıcılarının yabancı dil eğitim ihtiyaçlarının tespit edildi ve bu doğrultuda da eğitim vermeye karar verildi.”

Mardin’in son dönemlerde yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan ÖZBAHÇIVANOĞLU, eğitim çalışmalarının yanı sıra isteyen restoranların, işletmelerin menülerini İngilizceye de çevireceklerini söyledi. 

Avustralya Devlet Eğitim Kuruluşu (TAFE) Türkiye Genel Başkan Yardımcısı Feriha Güney ise, Mardin’in çok farklı ve güzel bir kent olduğunu ifade etti.

 “Mardin Yaygın Mesleki Turizm Eğitimi” programı 21 Nisan’da sona erecek.        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER