MARDİN ESNAFI VE TURİZM ÇALIŞANLARINA AVUSTRALYALI EĞİTMENLERDEN YABANCI DİL EĞİTİMİ

MARDİN ESNAFI VE TURİZM ÇALIŞANLARINA AVUSTRALYALI EĞİTMENLERDEN YABANCI DİL EĞİTİMİ

MARDİN ESNAFI VE TURİZM ÇALIŞANLARINA AVUSTRALYALI EĞİTMENLERDEN YABANCI DİL EĞİTİMİ
Mardin’de turizm sektöründe çalışanlar ile turistlerle doğrudan iletişim halinde olan esnaf ve taksi sürücülerine temel düzeyde yabancı dil eğitimi verilecek.
 
Eğitim programı; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avustralya Devlet Eğitim Kuruluşu TAFE ve Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları’nın işbirliğiyle düzenleniyor.

Türk turizminin yükselen şehirlerinden Mardin’de turizmcilere, esnaf ve taksi sürücülerine İngilizce eğitimi verilecek. Eğitim çalışmasına, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları’nın yanı sıra Avustralya Devlet Eğitim Kuruluşu (TAFE) yetkilileri katılıyor.
 
Düzenlenen programla turizmin planlı ve sürdürülebilir şekilde devamlılığını sağlamak için turizm sektöründe çalışanlar ile turistle doğrudan iletişim halinde olan halka temel düzeyde İngilizce eğitimi verilmesi hedefleniyor. Çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü bir toplum yapısına sahip olan ve dünyanın her bölgesinden ziyaretçi çeken Mardin’de faaliyet gösteren yeme-içme-konaklama tesisi çalışanları ile esnaf ve taksi sürücüleri temel düzeyde yabancı dil eğitimi alacak.
 
Yabancı dil eğitiminin ilk ayağı olarak Bakanlık tarafından Mardin kent merkezinde turizm sosyolojisi kapsamında yerel halkın turisti ve turizmi nasıl algıladığına dair bir anket çalışması düzenlendi. Yapılan anket ve yüz yüze görüşmeler sonucunda Mardin halkının turiste ve turizme son derece önem verdiği ve turistin bölgede hala bir misafir olarak görüldüğü saptandı. Anket sonucuna göre Mardinlilerin turizmi geliştirmeye yönelik her türlü eğitim faaliyetine açık bulunduğu, halkın yabancı dil konusunda kendini yetersiz görmekle birlikte öğrenme konusunda çok istekli olduğu ve böyle bir çalışmaya dair beklentilerin çok yüksek düzeyde olduğu tespit edildi.
 
Yapılan anketten yola çıkarak planlanan yabancı dil eğitiminin 12-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programıyla gerçekleştirilmesi ve program sonunda katılımcılara sertifika verilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER