KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI,KIŞ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI,KIŞ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI,KIŞ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI,KIŞ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR  İlan edilen 24 kış turizm merkezinden 17 adedinde imar planları tamamlandı..

Kış turizminde 7.764 olan yatak kapasitesinin 65.390'a çıkarılması hedefleniyor...

 Erzurum'daki "2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları" Türkiye'nin kış turizmi potansiyelinin uluslararası boyutta tanıtımına ciddi bir ivme kazandıracak... 
Türkiye'de deniz-kum-güneş anlayışına dayanan kıyı turizmine yönelik kitle turizminin yanı sıra, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Stratejisinde belirlenen kış turizm koridoru boyunca, kış sporlarının geliştirilmesi çalışmalarını öncelikle yürütüyor. Bu kapsamda, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan illerini kapsayan Doğu Anadolu Kış Turizm Koridorundaki illerde yer alan turizm merkezleri geliştirilmeye çalışılıyor.  İlan edilen 24 kış turizm merkezinden 17 adedinde imar planları tamamlandı. Bu turizm merkezlerinde 7.764 olan yatak kapasitesinin 65.390'a çıkarılması hedefleniyor.

Diğer 7 adet kış turizm merkezinde planlama çalışmaları ise devam ediyor.  Kış Turizm Merkezlerinde alt yapı uygulamaları ve çevre bağlantıları kapsamında çalışmalar sürdürülüyor. Koruma-kullanma dengesi gözetilerek planlı şekilde sürdürülen çalışmalar Türkiye'yi yabancı ziyaretçilerin gözdesi haline getiriyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER