KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, KARACAOĞLAN EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ'Nİ HİZMETE AÇIYOR‏

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, KARACAOĞLAN EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ'Nİ HİZMETE AÇIYOR‏

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, KARACAOĞLAN EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ'Nİ HİZMETE AÇIYOR‏
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edebiyat Müze Kütüphanelerine bir yenisini daha ekliyor…  Ankara’da açılan Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi’nden sonra, 27 Mart 2011 tarihinde Adana’da Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi hizmete açılıyor…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplumla edebiyatı ve edebiyatçıları bir araya getirmek amacıyla başlanan ‘Edebiyat Müze Kütüphaneleri Konsepti’ çalışmaları kapsamında edebiyat müze kütüphanelerini giderek yaygınlaştırıyor.

Kültür turizmine katkıda bulunmak, kültürün yerel bağlarını güçlendirmek ve yazarlarımızın ulusal ve uluslararası alanda daha iyi temsil edilmesi ve tanıtılması amacıyla açılması planlanan edebiyat müze kütüphanelerine bir yenisi daha eklenecek.

12 Mart 2011 tarihinde Ankara’da Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi’nin açılmasının ardından; Adana’nın Seyhan ilçesinde de “Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi” açılacak. Seyhan’da Dişçi Ethem Konağı olarak bilinen ve restorasyon işlemleri tamamlanan bina, 27 Mart 2011 Pazar günü “Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi”  olarak kapılarını kitapseverlere açacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın edebiyat müze kütüphaneleri kapsamında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde açılan ve açılacak kütüphaneler; dünyanın birçok kentinde açılan edebiyat müzelerinden farklı konsepte sahip olacak. Edebiyat müze kütüphaneleri açıldıkları kentin hem tarihsel edebiyat birikimini (el yazma eserler dahil), hem de güncel edebiyatı kapsayacak ve bir “uzmanlık kütüphanesi” olarak sadece edebiyat yapıtlarını içererek edebiyat severlere hizmet verecek.

Her ilde “İl Halk Kütüphanelerine” bağlı olarak çalışacak kütüphanelerde; yazarlar ve şairler okurlarıyla buluşup kitap imzalatabilecek, meslektaşlarıyla daha önce yazdıkları veya üzerinde çalıştıkları kitaplar hakkında görüş alışverişinde bulunabilecekler. Ayrıca üniversite öğretim üyeleri istedikleri takdirde buralarda ders verme şansına da sahip olacaklar.

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Nisan ayı içerisinde Diyarbakır’da “Ahmet Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi”, Erzurum’da “Erzurumlu Emrah Müze Kütüphanesi” ve İstanbul’da “Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi”nin açılması da planlanıyor.
www.atasehirweb.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER