KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY ALMANYA'DA

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY ALMANYA'DA

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY ALMANYA'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY ALMANYA'DA

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önce Alman Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, daha sonra da Devlet Bakanı Cornelia Pieper ile görüştü. v Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "Bizim Tunus ya da Mısır'dan gelecek 100 bin ilave rezervasyona ihtiyacımız yok"

.   Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, temaslarını sürdürüyor. Bakan Günay, Berlin'de bugün başlayan 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarını (ITB) ziyaret etti. Bakan Günay, burada önce Alman Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, daha sonra da Devlet Bakanı Cornelia Pieper ile görüştü.

Günay, Klaus Laepple'nin yerine DRV başkanlığına getirilen Büchy'yi kutladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün ayrıca fuar alanındaki Türk standını gezerek, çeşitli tur operatörleri ile görüştü. Berlin'de bugün başlayan 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarını (ITB) ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada yaptığı açıklamada, Tunus ve Mısır'da yaşanan olayların, bu ülkelere gitmek isteyen turistleri Türkiye'ye çekip çekmeyeceği şeklindeki bir soruya karşılık, Türkiye'nin bunu aştığını, turizmde Kuzey Afrika ülkeleri ile rekabet etmediğini, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkeler ile rekabet ettiğini belirterek, "Bizim Tunus ya da Mısır'dan gelecek 100 bin ilave rezervasyona ihtiyacımız yok" dedi.

Turizmin ancak barış ortamına kavuşmuş ülkelerde mümkün olabildiğine işaret eden Günay, bu nedenle de hem Türkiye, hem de çevre ülkelerde barışın sağlanmasını, Tunus ve Mısır'ın bir an önce esenlik, barış, demokrasi ve saydamlığa kavuşmasını istediklerini ifade etti. Berlin'de bulunan Hattuşaş Sfenksi'nin Türkiye'ye iade edilmesi konusunda olumlu görüşmeler yaptığını ve bu konuda Nisan ayı ortasında Türkiye'de bir toplantı yapılacağını hatırlatan Günay, Türk sanat eserlerinin takipçisi olduklarını kaydetti.

Türkiye'de sahil turizmi dışında kültür turizmini de geliştirmek ve turizmi her bölgede geliştirmek istediklerini belirten Günay, görüşlerini bir görüşme yaptığı Alman Devlet Bakanı Cornelia Pieper ile de paylaştığını söyledi. Günay, Türkiye'de az paralı çantalı turistlerden zengin turistlere kadar herkes için cazip konaklama ve eğlence imkânlarının yaratılmasını istediklerini ifade etti.

Antalya'da 2 kişi hakkında içkili oldukları gerekçesiyle polis tarafından tutanak tutulması ile ilgili bir soru üzerine de Günay, Antalya'ya milyonlarca turistin geldiğine dikkat çekerek, "2 tane görevini abartan kamu görevlisi polis 2 arkadaşımıza karşı saygısızlık yaptı diye bunu Almanya'ya kadar taşıyıp, sanki Türkiye'de böyle olaylar oluyormuş gibi isterseniz büyütmeyelim. Buna anında müdahale edildi ve böyle olaylar tekrar olmayacak" dedi. Bakan Günay, bu olayın Alman basınına da yansıdığının söylenmesi üzerine de, "Alman basınına deyin ki, bunlar bireysel olaylardır.

 Dünyanın her yerinde bu tür densizlikler olur. Gereken müdahale anında yapılır, gerekli soruşturma anında açılır. Türkiye'de kimse kimsenin yaşamına karışmıyor ve kimse kimseyi rahatsız etmesin" diye konuştu. Bakan Günay, Alman Bakan Pieper ile yaptığı görüşmeden sonra Bakana geleneksel el sanatlarıyla ilgili bir tabak hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER