KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, TARİHİ ŞİRİNCE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, TARİHİ ŞİRİNCE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, TARİHİ ŞİRİNCE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, TARİHİ ŞİRİNCE KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 22 yapı hakkında yıkım kararı bulunan tarihi Şirince Köyü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, “İnatlaşma değil, anlayış içinde olursak gelecekte hepimizin mutlu olacağı bir Şirince ortaya çıkar” dedi.

 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Sit alanında kaçak olarak inşa edildikleri” gerekçesiyle geçen yıl Eylül ayında yıkım kararı alınan İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında köydeki yıkım kararlarına ilişkin görüşlerini dile getiren Bakan Günay, kimseye özel düşmanlık ya da kayırma yapmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

Köy meydanındaki vatandaşlarla görüşen Bakan Ertuğrul Günay, kimseyi mağdur etmek istemediklerini ancak köyün geleceğinin yanlış bir gidişe mahkum edilmemesi gerektiğini söyledi. Yıkım kararı hakkında İzmir Valisi Cahit Kıraç ile görüştüğünü, yanlış anlama olmaması için gelip binaları kendi gözüyle görmek istediğini vurgulayan Günay, “İnatlaşma değil anlayış içinde olursak gelecekte hepimizin memnun olacağı bir Şirince ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Şirince’nin korunup geleceğe taşınması gereken bir gölge olduğunun altını çizen Bakan Ertuğrul Günay, göreve geldiğinde Bakanlık binasının kaçak olan 4 katını yıktırdığını da hatırlatarak şunları söyledi:

“Ankara’da şu anda kullandığımız bina 1926 yılında yapılmış. Arkasına da 8 katlı çirkin bir bina yapmışlardı. Ben bakan olur olmaz kendi Bakanlık binamızın 4 katını yıkarak işe başladım. Tarihi dokuya, doğal dokuya aykırı yapıyı kimin olursa olsun yıkarız. Kimseye özel muamele, özel düşmanlık da yapmayız. Kayıracağımız tek bir şey var. Şirence’nin ve Türkiye’nin geleceği.”

 
Şirince ile ilgili başka bir hayali olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, köyü çevredeki bazı arazileri de katarak kültür, turizm, koruma ve gelişme bölgesi yapmak istediklerini belirtti. Şirince’nin özel bir turizm merkezi haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Günay, “Şirince’yi Türkiye’de parmakla gösterilecek yerleşim bölgesi haline getirelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla sohbeti sırasında bir vatandaşın restore planlarına destek istemesi üzerine, tescilli yapıların restore projesini Bakanlığın yaptırdığına, bireysel projelere destek ve uygulama yardımında da bulunduklarına değinen Bakan Ertuğrul Günay, “Şirince’yi daha özel olarak öne de alabiliriz. Zaten tescilli 160 binanız var. Sizden ricam gelişi güzel, kurula sormadan kendime göre ben restore yaparım demeyin” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109