KASITLI OLARAK ÇİFTE REZERVASYON UYGULAMASI YAPAN TESİSLERİ CİDDİ BİÇİMDE CEZALANDIRACAĞIZ

KASITLI OLARAK ÇİFTE REZERVASYON UYGULAMASI YAPAN TESİSLERİ CİDDİ BİÇİMDE CEZALANDIRACAĞIZ

KASITLI OLARAK ÇİFTE REZERVASYON UYGULAMASI YAPAN TESİSLERİ CİDDİ BİÇİMDE CEZALANDIRACAĞIZ
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY:
KASITLI OLARAK ÇİFTE REZERVASYON UYGULAMASI YAPAN TESİSLERİ CİDDİ BİÇİMDE CEZALANDIRACAĞIZ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı dolayısıyla bulunduğu Berlin’de basın toplantısı düzenledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çifte rezervasyon konusunda "Biz Türkiye'yi bir fırsatçılar ülkesi olarak görmüyoruz" dedi.

Günay, uzun vadeli bir gelişme projesi olarak gördükleri turizmdeki olumsuzluklara karşı tedbir aldıklarını belirtti..


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) dolayısıyla bulunduğu Berlin’de basın toplantısı düzenledi. Günay toplantıda Türkiye'deki turist artışından istifade ederek abartılı fiyatlar koymaya çalışan turizm tesislerini ciddi şekilde cezalandıracaklarını söyledi. Bir Alman gazetecinin, Tunus ve Mısır'da yaşanan gelişmeler ve Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeni ile Türkiye'ye beklenenden fazla turistin gelebileceğini, bunun da fiyat artışı ya da konaklama gibi bazı sorunları beraberinde getirebileceğini söylemesi üzerine şöyle konuştu:

"Bu bizim üzerinde dikkatle durduğumuz bir konu. Tabii bu yıl bir artış görülüyor. Bu artış olağanüstü bir artış gibi de görülebilir. Ama biz her zaman Türkiye'ye gelen insanların ülkemizden memnun ayrılmasını istiyoruz. Bu yıl da bu artışı bir fırsata dönüştürmeye kalkışanlara karşı Bakanlık olarak önlem almayı bugünden önemsememiz gereken konulardan biri sayıyoruz. Abartılı bir fiyat artışı olmayacak. Çifte rezervasyon konusunda tüm sektörü uyardık ve uyarmaya devam edeceğiz. Kasıtlı olarak bu tür uygulamalar yapan konaklama tesislerini ciddi biçimde cezalandıracağız. Biz Türkiye'yi bir fırsatçılar ülkesi olarak görmüyoruz. Biz turizmi çok uzun vadeli bir gelişme projesi olarak görüyoruz. Bu nedenle bu tür olumsuzluklara karşı şimdiden tedbir alma dikkatliliği içindeyiz".

Günay, bir süredir Kuzey Afrika ve Ön Asya ülkelerinde yaşanan gelişmelerin Türk turizmine bir artı getirip getirmeyeceği konusundaki soruya karşılık, "Biz bu sınırlı artışlardan medet umma sınırını aşmış bir ülkeyiz" diyerek, birkaç 100 bin insanın daha Türkiye’ye gelmesinin büyük bir fırsat olmayacağını belirtti.

Günay, dünyada birinci barış projesi olarak nitelendirdiği turizm sayesinde insanların birbirini, kültürlerini ve özelliklerini tanıyarak, birbirleri ile daha fazla yakınlaştığını, bunun da barışın sağlanması yolunu açtığını söyledi. Günay, Yunanistan'da ve tüm Avrupa'da ekonomik krizin, Kuzey Afrika ve Ön Asya ülkelerinde de demokratik krizin bir an önce aşılmasını içtenlikle istediklerini, turizmin ancak barış ve refahın sağlandığı ortamlarda gelişebileceğini kaydetti.

Almanya'nın kültür ve turizm alanında Türkiye ile işbirliği yapan en önemli ülkelerden biri olduğunu belirten Günay, Türkiye'ye geçen yıl gelen 28,6 milyon turistten yaklaşık 4 milyonunu Almanların oluşturduğunu, Frankfurt Kitap Fuarından sonra diğer bazı kültür etkinliklerinde de Almanya ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Günay, Türkiye'den Almanya'ya göçün 50. yılı vesilesi ile şiir ve kitap okuma, konser ve toplantı gibi çok sayıda etkinlik düzenleneceğine de işaret ederek, 2008 ve 2009 yılında yaşanan krizden sonra turizmin yeniden iyi bir döneme girdiğini, Türkiye'nin 2009 yılını zararsız kapatan nadir ülkelerden biri olduğunu, 2010 yılında da %6 oranında bir büyüme yakaladığını, Alman tur operatörlerinin bu büyümenin 2011 yılında %25 civarında olmasını beklediğini söyledi.

Türkiye'nin yılsonunda turizm alanında dünya ortalamasının üzerinde olacağına inandığını belirten Günay, Anadolu'daki tüm tarihi eserleri nereden ve hangi dönemden olduğuna bakmadan bir miras olarak görüp özenle koruduklarını, altyapı çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Günay, tur operatörlerinin işbirliği ile Türkiye'de turistler için yeni gezi yolları ve güzergahlar belirledikleri Türkiye Kültür Yolları programını da hazırladıklarını, İstanbul'da da 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında 40 gün, 40 gece turistlerin ucuza alış veriş yapabilmesini ve eğlenmesini mümkün kılmak amacıyla yeni bir programın da yapılacağını belirtti. İstanbul'un 24 saat boyunca yaşayan bir şehir olduğunu, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmasının da bu yıl İstanbul'a ve genel olarak Türkiye'ye olumlu etkisi olacağını kaydeden Bakan Günay, Türkiye'yi seven, Türkiye'yi ziyaret eden tüm Alman vatandaşlarına da teşekkür etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER