ANADOLU ŞARAPLARI BERLİN’DEKİ ITB FUARI’NDA

ANADOLU ŞARAPLARI BERLİN’DEKİ ITB FUARI’NDA

ANADOLU ŞARAPLARI BERLİN’DEKİ ITB FUARI’NDA
ANADOLU ŞARAPLARI BERLİN’DEKİ ITB FUARI’NDA

Almanya, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Türk şaraplarının dünyasını keşfediyor.

Anadolu topraklarındaki binlerce yıllık şarap kültürü, uluslararası tanıtıma katkı sağlıyor.

Dünya turizminin en önemli buluşma noktalarından olan ITB Berlin Turizm Fuarı Türk şaraplarını Almanya’ya taşıyor. Berlin’de bugün başlayacak olan fuarda ziyaretçiler Anadolu’nun binlerce yıllık şarap kültürünü keşfedecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan Türk standında tadı, özgünlüğü ve yöreleri olağanüstü olan yedi mahzenden getirilen 34 farklı şarap türü, uzmanların bilgilendirmesi ile yabancı konuklara tattırılacak.

Anadolu’da, tarihi milattan yaklaşık 4 bin yıl önceye dayanan şarapçılık geleneğinin uluslararası tanıtımının yapılacağı ITB Turizm Fuarı’nda Türkiye’de yetiştirilen ve henüz keşfedilmeyi bekleyen seçkin üzüm türleri yer alacak. Ülkenin farklı yörelerinden getirilen ve yerli şarap üreticilerinin üzüm çeşitlerinden damıtılan Türk şaraplarından özellikle Emir, Narince ve Öküzgözü beş gün boyunca 13.00-15.00 ve 17.00 saatlerinde katılımcılarla buluşacak.
Türkiye’nin Şarapları-“Kökleri Keşfedin”

Türkiye, üzüm bağlarının yetiştiği yerler arasındaki çarpıcı iklim farkı, yerli üzüm çeşitleri olarak bilinen ve kırmızı-beyaz şarabın özünü oluşturan ülkeye has üzüm çeşitleri sayısının yüksek oluşu ile dikkat çekiyor.

Türk şarap sanayinin 2008 yılından itibaren temsilciliğini üstlenen Wines of Turkey kuruluşu “Discover the Roots” (Kökleri Keşfedin) başlığı altında şarap tatma etkinlikleri düzenliyor.

ITB Berlin Turizm Fuarı şarapçılık yapılan yedi yöreye ait şarap tatlarını yurtdışına taşıyarak, Anadolu’nun dünyaca ünlü şarap üreticilerinden Doluca Winery, Kavaklıdere Winery, Kayra Winery, Kocabağ Winery, Pamukkale Winery, Sevilen Winery ve Vinkara Winery’i yabancı konuklarla buluşturacak.
www.atasehirweb.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER