7 BİN TL ÖDÜLLÜ DEVLET TÜRK SÜSLEME SANATLARI YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

7 BİN TL ÖDÜLLÜ DEVLET TÜRK SÜSLEME SANATLARI YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

7 BİN TL ÖDÜLLÜ DEVLET TÜRK SÜSLEME SANATLARI   YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI
7 BİN TL ÖDÜLLÜ DEVLET TÜRK SÜSLEME SANATLARI   YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Süsleme Sanatları yarışması için başvurular başladı.
 
Yarışmada her bir sanat dalında birinci seçilenlere 7 bin TL ödül verilecek.
 
Devlet Türk Süsleme Sanatları yarışması için başvurular başladı. Bu yıl 16.’sı düzenlenecek yarışmada “Hüsn’i Hat”, “Tezhip”, “Minyatür”, “Çini Deseni” ve “Ebru” sanatları dallarında yarışma düzenlenecek.
 
Türk süsleme sanatlarına çağdaş ve güncel boyut kazandırarak günümüzle buluşturmayı hedefleyen yarışmayla, bu alanda eser veren sanatçıların gelenekten yararlanarak üretmeye özendirilmesi ve sanatçıların son yapıtlarının bir arada sergilenmesi amaçlanıyor.
 
Konu seçiminde serbest olan yarışmacılar daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş bir eserleri ile katılacaklar. Dereceye giren yarışmacılara her daldan 3’er adet olmak üzere, 7 bin TL’lik ödül ve Başarı Belgesi veriliyor.
 
Hikmet Barutçugil, Prof. Dr. Sitare Turan Bakır, Prof. Dr. Çiçek Derman, Davut Bektaş, Memnune Birkan, Ahmet Zeki Yavaş ve bir Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisinden oluşan jüri, eserlerin elemesini yapmak, ödüle ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirlemek amacıyla Nisan ayında toplanacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sayfasında yer alıyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER