1160 TÜRKÇE ESER ABU DHABİ KİTAP FUARINDA

1160 TÜRKÇE ESER ABU DHABİ KİTAP FUARINDA

1160 TÜRKÇE ESER ABU DHABİ KİTAP FUARINDA
21. Abu Dhabi Uluslararası Kitap Fuarı’nda Türk yayıncılığının 1160 eseri yer aldı.

Yayınlanan eserler fuar sonunda “Herk Ülkeye Türkiye Kitaplığı” projesi kapsamında bağışlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 21. Abu Dhabi Uluslararası Kitap Fuarı’na Türkiye'den 5 yayıncı firma 2 Telif Ajansı’nın katılımını sağladı. Türkiye’nin edebi zenginliği, 1160 adet eser ile sergilendi.

Sergi kapsamında Türk yayıncılığının tartışıldığı bir panel gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Dubai Kültür ve Tanıtma Ataşeliğince düzenlenen ve moderatörlüğünü Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nın yaptığı “Presentation of the Turkish Book Market” isimli panele, yazar Ali Ural, yayıncı Şaban Kurt, Nazlı Berivan Ak ve Nermin Mollaoğlu panelist olarak katıldılar. Panel sonrası gerçekleştirilen kokteylde fuara katılmış olan yayıncı, yazar ve çevirmenler de yer aldı.

Türk yayın dünyasının fuarda sergilenen seçkin eserleri, araştırmacıların hizmetine sunulmak üzere fuar bitiminde, “Her Ülkeye Türkiye Kitaplığı Projesi” kapsamında Dubai Kültür ve Tanıtma Ataşeliği aracılığı ile kurum ve kuruluşlara bağışlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türk edebiyatının yurt dışında tanıtılması yönünde önemli başarılara imza atan TEDA (Türk, Kültür, Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı) projesi ile bağlantılı olarak, fuar kapsamında yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere projenin tanıtımı yapılıyor.
15 Mart 2011 tarihinde Abu Dhabi Veliaht Prensi Seyh Mansur tarafından açılışı gerçekleştirilen Fuar, yarın akşam sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER