Kızılay, İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 2 Sevgi Mağazası daha açıyor

Kızılay, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışladığı giyim malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla İdlib’te 2 adet Kızılay Sevgi Butik Mağazası daha açıyor.

Kızılay, İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 2 Sevgi Mağazası daha açıyor
 Kızılay, İdlib’te ihtiyaç sahipleri için 2 Sevgi Mağazası daha açıyor
Kızılay, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışladığı giyim malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla İdlib’te 2 adet Kızılay Sevgi Butik Mağazası daha açıyor. Açılacak mağazalarla birlikte Kızılay’ın bölgedeki mağaza sayısı 11 olacak.

Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan savaş mağduru insanlara yardımlarını sürdüren Kızılay, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışladığı giyim malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla İdlib’te 2 adet Kızılay Sevgi Butik Mağazası daha açıyor. Bu mağazalarla birlikte Kızılay’ın bölgedeki mağaza sayısı da 11’e ulaşacak.

Mağazalardan biri Bab Al Hawa-Sarmade Yolu üzerinde yer alacak ve 12 yetimhane ile 5 kampta bulunan yaklaşık 2 bin 400 aileye hizmet verecek.

Merkezdeki Sevgi Butik Mağazası ile ise kent merkezinde ve mahallerde yaşayan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaşılması hedefleniyor. Oluşturulan yeni sistemle bu yetimhane ve kamplarda bulunan aileler, servisler aracılığıyla Kızılay’ın Sevgi Butik adını verdiği mağazalarına götürülerek alışveriş yapmaları sağlanacak.

Sevgi Butik Mağazaları aracılığıyla zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin kendi ihtiyaç duydukları kıyafetleri yine kendi beğenileri doğrultusunda seçerek ücretsiz giyinmeleri sağlanıyor.

İdlib’te bulunan Kızılay Sevgi Butik Mağazaların bugüne kadar 31 bin 478 adet kişi yararlandı. 100 bin parçanın üzerinde kıyafet ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış oldu.

Alışveriş kuponu dağıtılıyor


Kızılay personelleri tarafından gerçekleştirilen tespit çalışmaları kapsamında, ihtiyaç sahiplerine Sevgi Mağazalarında kullanılmak üzere özel alışveriş kuponları dağıtılıyor. Söz konusu kuponlar üzerinde puanlar yer alıyor ve mağazalarda bulunan ürünlerin fiyat etiketleri yerine puanlar kullanılıyor. İhtiyaç sahipleri bu şekilde kendi beden ölçüleri doğrultusunda, beğendikleri renklerde ve özelliklerdeki giyim malzemelerini mağazalardan ücretsiz karşılayabiliyor.

32 Sevgi Mağazası yurtiçinde hizmet veriyor


Kurulduğu günden bu güne sosyal yardımlara öncelik veren Türk Kızılayı, yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra, şubeleri aracılığıyla Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine yıl boyu yardımda bulunuyor. Kızılay’ın şubelerine bağlı 32 Sevgi Mağazası bulunuyor. Bir kısmı üniversite kampüslerinde yer alan bu mağazalar tüm ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet veriyor. Her yıl yüzbinlerce parça kıyafet bu mağazalar aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109