Yeni dönüşüm yasası Başbakanlıkta

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşümün hızlanması adına hazırlanan yasa tasarının Başbakanlığı sunulduğunu söyledi.

Yeni dönüşüm yasası Başbakanlıkta
 Yeni dönüşüm yasası Başbakanlıkta

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşümün hızlanması adına hazırlanan yasa tasarının Başbakanlığı sunulduğunu söyledi.
Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan aksaklıkların önüne geçilmesi ve dönüşümde daha hızlı ve kararlı adımlar atmak adına geliştirilen yeni yasa Başbakanlığa sunuldu. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, bakanlık olarak kentel dönüşümün hızlanması adına bu yasayı hazırladıklarını belirterek: "Amacımız hedeflere çok daha hızlı bir şekilde ulaşmaktır." dedi

Kentsel dönüşüm yasası Başbakanlığa sunuldu
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeni kentsel dönüşüm yasasının hazırlandığını ve Başbakanlığa sunulduğunu söyledi. 5. Her Yönüyle Ulusal Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Bakan Yardımcısı Ceylan: "Hedefimiz riskli gördüğümüz, riskli yapı olarak nitelendireceğimiz 7 milyon 500 bin adet konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmek. Bu 500 bin adet dönüşümü yapmak kolay değil, bunun önemli bir bölümünü de İstanbul ve çevresinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yeni yasanın amacı: Hedeflere hızla ulaşmak
Kentsel dönüşüm alanında çok sayıda sorun ve sıkıntı ile karşı karşıya geldiklerini ve hedeflerinin bu konudaki sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Ceylan: "Amacımız hedeflere daha hızlı bir şekilde ulaşmaktır." ifadelerini kullandı? Ceylan, Türkiye ve dünyada 1950'li yıllardan itibarın sanayileşmenin getirdiği bir sonuç olarak kente göçün kentsel dönüşümün kökensel karşılığı olarak gözüktüğünü de belirterek: "Kentleşmenin hızlanması ve Türkiye'nin de bu hızlı kentleşmeye hazır olamaması, planlı bir şehirleşme ve kentleşme olgusunu yaşayamamış olması nedeniyle maalesef çarpık, plansız, yetersiz yapı ve sosyal donatı alanları ile birlikte hızlı bir kentleşmeyi ülkemiz yaşamış oldu" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümün gündeme gelmesinin esas nedeninin hızlı kentleşme, plansız şehirleşme ve çarpık yapılaşma olduğunu da belirten Ceylan: "Şu ana kadar kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında, 5 yıllık bir süreç içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin konutu dönüştürebilmişiz. Halbuki ülkemizde şöyle bir gerçek var; yaklaşık toplamda 22 milyon civarında tahmin ettiğimiz bağımsız birim sayısının üçte biri, riskli yapı niteliği taşıyor." dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109