Risk Taşımayan Binalar Yıkılmayacak

Anayasa Mahkemesi riske tabi olmayan binaların yıkılmayacağına hükmetti.

Risk Taşımayan Binalar Yıkılmayacak
 Risk Taşımayan Binalar Yıkılmayacak

Anayasa Mahkemesi riske tabi olmayan binaların yıkılmayacağına hükmetti.

Riske tabi olmayan binaların dönüşümüne Anayasa Mahkemesi izin vermezken, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun, risksiz yapıların da kapsama alınmasını içeriyordu.
Anayasa Mahkemesi riske tabi olmayan binaların yıkılmayacağına hükmetti. Riske tabi olmayan binaların dönüşümüne Anayasa Mahkemesi izin vermezken, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun, risksiz yapıların da kapsama alınmasını içeriyordu. 
DAHA ÖNCE DE İPTAL EDİLMİŞTİ
Anayasa Mahmekesi daha önce de yapılan düzenlemeyi 27 Şubat 2014'de iptal etmişti. İptalin ardından Hükümet bu sefer 14 Nisan 2016'da yayınlanan torba yasa ile iptal edilen hükümleri yeniden düzenlerken, Yüksek Mahkemenin iptale ilişkin gerekçeli kararında, değerlemede yapıların riskli olmadığının gözetilmesine ilişkin hükmün, maliklerin mülkiyet haklarına yönelik kısıtlamaları dengelemediği kaydedilerek, Anayasa'nın 13 ve 35'inci maddeleri uyarınca iptal edilmesi gerektiği görüşüne yer verildi.
KANUN NE DİYOR?
Kanunun davaya konu olan 3'üncü maddesinin 7'nci fıkrası, kanunun uygulanması için belirlenen alanların sınırları içinde olup riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından bakanlığın gerekli gördüklerinin, riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla kanun hükümlerine tabi olmasının altı çiziliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109