Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

entsel Dönüşüm Başkanlığı'nda açık bulunan Kentsel Dönüşüm müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

entsel Dönüşüm Başkanlığı'nda açık bulunan Kentsel Dönüşüm müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Resmi Gazete'deki atama kararlarına göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nda açık bulunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığına Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Bedri Sinan Gül, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne ise Sezayi Köse atandı.


Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezai Köse kimdir

1985 yılı Bayburt doğumludur.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Zonguldak Ereğli’de tamamlayan KÖSE, 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olmuştur.

Üniversite eğitimi esnasında İstanbul’un ilk kentsel dönüşüm çalışmalarından olan Kartal Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmış, meslek hayatının ilk yıllarında ise Gayrimenkul Değerleme ve Şehir Planlama şirketlerinde Şehir Plancısı olarak görev almıştır.

Yerel yönetimler ve kamu hizmetleri alanındaki hizmetlerine 2011 yılında Esenler Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde başlamış olup, yönetici olarak Esenler Belediyesi kurucu Kentsel Dönüşüm Müdürü (2014), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı (2017) olarak görev yapmıştır. Bu süreçte 2017 yılı Şehircilik Şurası’nda Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve Genel Kurulu Divan Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Yönetici olarak görev aldığı bu süreçte; İstanbul ili bütününde kentsel dönüşüm uygulamaları ve kentsel dönüşüm alanlarının denetimi ile imar planı işlemleri, imar uygulamaları, yapı ruhsatı vb. işlerinin yer aldığı birimleri yönetmiştir.

2019-2023 tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bu süreçte 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurasında Komisyon Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

25 Ekim 2023 tarihi itibariyle Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü görevini yürütmekte olan Sezayi KÖSE, evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER