Kentsel Dönüşüm'e 36 Ay Kira Yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde daha önce 18 aya kadar ödenmesini kararlaştırdı

Kentsel Dönüşüm'e 36 Ay Kira Yardımı
 Kentsel Dönüşüm'e 36 Ay Kira Yardımı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde daha önce 18 aya kadar ödenmesini kararlaştırdığı 600 lira kira yardımı süresini, 36 aya çıkardı. Bu kararla inşaat sürecinde yaşanacak gecikmeler nedeniyle hak sahipleri mağdur olmayacak.
İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde ilk etabını hayata geçirmek için inşaat ihalesini yapan Büyükşehir Belediyesi, projeyle ilgili hazırlıklara da başladı. Bu kapsamda, Türkiye’nin diğer dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntıları ve kentsel dönüşüm alanlarındaki mevcut binaların yıkımından sonra parsel bazında yapılacak zemin etüdlerini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, daha önce 600 lira bedelden fazla olmamak üzere 18 ay ödenmesi öngörülen kira yardımı süresini 36 aya çıkarttı.

Kira yardımıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayladığı değişiklik "Bayraklı Kentsel Dönüşüm ve gelişim projeleri uygulama esasları", "İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Uygulama Esasları", "Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Uygulama Esasları" ve "Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Uygulama Esasları"nda yapıldı. Bu esasların 12. maddenin 1. fıkrasının ; kentsel dönüşüm proje alanlarında yapım süreçlerinin farklılık gösterebileceği göz önüne alındığında , belirtilen hükümlerde yer alan "18 ayı geçmemek ve aylık 600 lira bedelden fazla olmamak şartı ile kira yardımı yapılır" ifadesi yerine "36 ayı geçmemek ve aylık 600 lira bedelden fazla olmamak şartı ile kira yardımı yapılır. Yapılacak kira yardımı süresi projenin niteliğine göre belediyece belirlenir" ifadesi eklendi. Buna göre hak sahipleri ile imzalanmış bulunan sözleşmelerin kira yardımına ilişkini hükümler proje alanlarındaki yapım süreçleri göz önüne alınarak değiştirilen madde kapsamında uygulanacak. Böylece 36 aya kadar kira yardımı uygulaması ilk önce Uzundere Kentsel dönüşüm bölgesinde uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da riskli alanlardaki kentsel dönüşüm projelerinde de 36 ay kira yardımı yapıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’da Uzundere ve Yurtoğlu mahallerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabına kısa süre sonra başlayacak. Dönüşümün ilk etabı, Uzundere Mahallesi’ndeki 44 bin 345 metrekarelik iki adada, 280 konut ve 33 iş yerini kapsayacak. Toplam 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 98 ile 130 metrekare arasında değişen, 2 artı1 ve 3 artı 1 olmak üzere farklı konut tipleri yapılacak. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109