Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkamadığı yer; EZİN;

Kahramanmaraş merkezli Depremin ortasındaki ilçede EZİN; tek bir bina bile yıkılmadı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkamadığı yer; EZİN;

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkamadığı yer; EZİN;
Kahramanmaraş merkezli Depremin ortasındaki ilçede EZİN; tek bir bina bile yıkılmadı
Hatay’ın dört bir yanında yıkım yaşanmasına rağmen Erzin ilçesinde bir bina bile yıkılmadı.
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından Hatay’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ortasında kalmasına ve Hatay’ın dört bir yanında yıkım yaşanmasına rağmen Erzin ilçesinde bir bina bile yıkılmadı. Belediye Başkanı, ilçede yapılar konusunda kurallara uyduklarını ve hiçbir kaçak yapıya izin vermediklerini söyledi. İlçenin havadan çekilen görüntülerinde de hiçbir enkazın olmadığı açıkça görülüyor.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin tam ortasında olmasına rağmen yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Hatay’ın Erzin İlçesi’nde bir bina dahi yıkılmadı. Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, kurallara uyduklarını, kaçak binaya izin vermediklerini belirterek, “Akrabalarımın evini dahi mühürledim. Biz kurallara uyan bir toplum olmadığımız sürece bu acıları yaşamaya devam ederiz. Sadece yerel yönetimler değil vatandaşların da sorumlulukları var” dedi.
Osmaniye’ye 15, İskenderun’a 55, Maraş’a 150, Hatay merkeze 110 kilometre mesafedeki Hatay’ın Erzin ilçesinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan bina da olmadı, yaralanan ya da ölen de bulunmuyor. Bu olayın sırrını anlatan Belediye Başkanı Avukat Ökkeş Elmasoğlu ilk önce depreme ilişkin, “Ben kendi dönemimde bir takım doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Hasarlı çatlak binalarımız var ama enkaz altında kalan, tamamen yıkılan binamız olmadı. İki büyük depremden bahsediyoruz. Depremi ailece yaşamış biri olarak söylüyorum. Çok şiddetliydi, gittik gittik geldik. Bir türlü bitmek bilmedi.” dedi. 

Devamında ise ilçede kaçak yapılara izin vermediklerini anlattı... 
‘AKRABAMIN EVİNİ BİLE MÜHÜRLEDİM’
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, şimdiye kadar ilçede kaçak yapılara taviz vermediklerini belirterek şöyle konuştu:

“İlk dönem seçildikten sonra hiçbir şekilde kaçak binalara izin vermemeye çalıştım. Daha önce de yapılan binalar vardı. Erzin’in yıkılmaması çok bir şey ifade etmiyor. Bunun hasarının onarılması uzun sürecek. Avukat ve belediye başkanı olarak topluma mesaj vermek istiyorum. Bizim buradan çıkaracağımız dersler var. Böylesine küçük de olsa hasarlı olmayan binaları nasıl yaparız. Toplum olarak, devlet olarak zihin değişikliğine ihtiyacımız var.Seçilir seçilmez 3 ay sonra uzaktan akrabamın evini mühürledim. 'Türkiye’nin tek doğrusu sen misin?' diye bana bir ifade kullandı. Toplumumuz da böyle bir bakış açısına sahip. Siyasilerden, belediyelerden ayrıcalık bekliyor. Bizler kurallı toplum olmadığımız sürece, kurallar ülkesi olmadığımız sürece bu acıları yaşamaya devam ederiz. Deprem yönetmeliğine yönetecek binalar üretecek ülke olmalıyız."

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2023, 14:47

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109