Baysaş İnşaat, Mayıs 2012'de Fikirtepe'de kentsel dönüşüme başlayacak!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm start alıyor. 12 bin 500 metrekarelik alanda 251 hak sahibi ile anlaşan Baysaş kazmayı mayısta vuracak. Anlaşma uyarınca 35 metrekare arsaya karşılık, yaklaşık 500 bin TL değerinde 95 metrekare 2+1 daire veriliyor

Baysaş İnşaat, Mayıs 2012'de Fikirtepe'de kentsel dönüşüme  başlayacak!
Van depremiyle birlikte Türkiye'nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de ilk somut adım atıldı. İBB'nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş İnşaat ilk kazmayı vuracak. Bugüne kadar Adana'da lüks projelere imza atan ve Ataşehir'de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş İnşaat, 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 oranında anlaşma imzalayarak Fikirtepe'de bir ilki gerçekleştirdi. Bugüne kadar Türkiye'nin önde gelen birçok firmasının ilgilendiği ve mülk sahipleriyle anlaşma oranının yüzde 80'lerde kaldığı Fikirtepe'de, Baysaş İnşaat 8 ay gibi bir sürede 251 hane sahibi ile anlaşmaya vardı. Şirketin bu uygulamasının Fikirtepe'deki diğer parsel ve adalar başta olmak üzere, İstanbul'da farklı oranlarda imar artışının öngörüldüğü Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Okmeydanı gibi ilçelerde de mülk sahiplerine ve müteahhit firmalara örnek olması bekleniyor.

40 KATLI İKİ BLOK YAPILACAK
Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'nin E-5'e bakan tarafında 12 bin 500 metrekarelik alanda 7 ada, 64 parselde, 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak, "Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55'lik pay ile anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TL'de taşınma parası ödeyeceğiz. Burada yapacağımız projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Aydın, yapacakları proje hakkında da bilgi vererek, toplam 500 ile 550 arasında dairenin yer alacağı, ortalama 40'ar katlı iki bloktan oluşan bir proje yapacağız. Bu proje Fikirtepe'nin ilk projesi olacağı için buranın statüsünü belirleyecek ve sembol bir yapı olacak. Şu anda mimari proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Baysaş Mayıs ayında yıkımları tamamlayarak proje kamayı vurmayı hedefliyor.


FİKİRTEPELİ'NİN YÜZÜ GÜLDÜ
Geçtiğimiz günlerde anlaşmaya vardıkları Fikirtepeliler'le birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de katılımıyla biraraya geldiklerini hatırlatan Aydın, kentsel dönüşüm gündeme geldiğinden bu yana Fikirtepeli'lerin morali bozuktu. Burada bir beklenti oluştu, ancak firmalarla vatandaş arasında anlaşmalar yapılamadı. Bu da moralleri bozdu. Yüzde 100 anlaşma sağlayan firma olarak diğer uygulamalara örnek olacağız. Artık Fikirtepeli'nin yüzü gülüyor" dedi. Aydın, mülk sahipleriyle anlaşmaları arsa bazında gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yaklaşık olarak, 35 metrekarelik arsa karşılığında, mülk sahiplerine yaklaşık 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 daire veriyoruz. Burada hem Fikirtepeli'ler, hem biz kazanıyoruz. Daha önemlisi artık Fikirtepeliler, daha güvenli, çağdaş yapılarda yaşayacaklar" diye konuştu. Projenin kendilerine toplam maliyetinin 50 milyon dolar civarında olacağı bilgisini veren Aydın, projedeki dairelerin metrekare satış fiyatının 5 bin ila 8 bin TL arasında değişeceğini öngördüklerini kaydetti.

Sabah Emlak


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER