Bakan Kurum'dan Fikirtepe müjdesi! 15 Bin konut ihale edilecek 

Kentsel dönüşüm projelerinde İstanbul'da Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe konuşulmaya devam ediyor.

Bakan Kurum'dan Fikirtepe müjdesi! 15 Bin konut ihale edilecek 

Kentsel dönüşüm projelerinde İstanbul'da Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe konuşulmaya devam ediyor. Bugün Ataşehir'de İmar İskan Blokları Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etap evlerinde temel atma törenine katılan Bakan Kurum, Fikirtepe hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, bölge halkı için müjdeli haberi verdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için büyük bir çalışmanın sürdürüldüğünü açıkladı. İstanbul'da Ataşehir ilçesi sınırları içerisinde İmar İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Bakan Kurum'un katılımıyla yapılan temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum'dan Kadıköy Fikirtepe müjdesi geldi. Özellikle İstanbul ve Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaşanan sorunların aşılması adına bakanlık olarak ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm siyasetin çok çok üstünde bir meseledir. Çünkü biz ülke olarak çok acılar yaşadık. Tabii deprem dönüşümünde her zaman önceliğimiz İstanbul, zira bu şehrin geleceğinin önünde, deprem tehdidi duruyor. Biz başta 39 ilçemiz olmak üzere her afette milletimizle birlikte olduk. Biz bir seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz." dedi.

15 BİN YENİ KONUT GELİYOR

Kurum açıklamasında, "Fikirtepe'de vatandaşlarımız yıllardır kentsel dönüşüm projesinden dolayı mağdurlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hemen Fikirtepe için, kangrene dönüşmüş Fikirtepe için harekete geçtik. İnşallah Şubat ayı itibariyle 15 bin konutun tamamının ihalesini yapmak suretiyle İstanbul'un, Anadolu yakasının en büyük kentsel dönüşüm projesinin bir tanesini de Kadıköy'de Fikirtepe'de gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

DEVLET TÜM KURUMLARIYLA FİKİRTEPE'DE

İstanbul'un en sorunlu kentsel dönüşüm projelerinin yer aldığı, müteahhit firmaların batak verdiği, yarım bırakıp kaçtığı Fikirtepe'de Bakanlık başta olmak üzere, Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut GYO ve KİPTAŞ pek çok ada üzerinde adım adım ilerliyor. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER