Bağcılar’da kentsel dönüşüm ofisi kuruluyor

Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm için belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Şefliği’ni kurdu

Bağcılar’da kentsel dönüşüm ofisi kuruluyor

Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm için hazırlıklarını tamamlıyor. Bu kapsamda Plan Proje Müdürlüğü bünyesinde Kentsel Dönüşüm Şefliği kuruldu. Kentsel Dönüşüm Ofisi kurma çalışmaları da devam ediyor. Şeflik bünyesinde bir inşaat mühendisi, bir mimar, şehir ve bölge plancısı ile 2 danışman görev yapıyor.

Vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor

Kentsel Dönüşüm Şefliği bir taraftan vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan kentsel dönüşüm bölgelerinin oluşturulması için çalışmaları yürütüyor ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacak evrakları oluşturuyor.
Çalışmalar kapsamında Göztepe Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin kurulması da planlanıyor. Şeflik bünyesinde kentsel dönüşüm talepleri alınıyor, kentsel dönüşüm alanları ile ilgili tespitler yapılıyor, kentsel dönüşüm alanlarının plan faaliyetleri yürütülüyor, yine sözkonusu alanların avan projeleri yapılıyor. Ayrıca, kentsel dönüşüm alanlarının sosyolojik yapısı inceleniyor.

Önemli teşvik uygulamaları da var


Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşümü cazip hale getirmek için önemli teşvik uygulamalarında da bulunuyor. Üzerinde iskan bulunan ve boş parseller için ayrı ayrı olmak üzere bin metrekarenin üzerindeki parseller için yüzde 10’dan başlayarak yüzde 30’a kadar imar artış izinleri veriliyor.
Kentsel dönüşümün bir zaruret olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak kentsel dönüşüme hazırız. Bunun için Kentsel Dönüşüm Şefliğimizi kurduk ve hemşehrilerimizi bilinçlendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Yine siteler başta olmak üzere vatandaşlarımızla görüşmeler devam ediyor. Kentsel dönüşüm konusunda proje hazırladığımız ve sona yaklaştığımız siteler var. Hemşehrilerimizle ortak çalışarak daha güzel, daha sağlam ve yaşanabilir, daha güvenli bir Bağcılar’ı kurabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi, ‘ne yapabiliriz’i konuşmak üzere belediyemize bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER