GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde geri dönüşümün sanata dönüştürülmesi ile ilgili iki kadın sanatçı Barış Düzen ve Gül Gençsoy sergisi

GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU
GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde geri dönüşümün sanata dönüştürülmesi ile ilgili iki kadın sanatçı Barış Düzen ve Gül Gençsoy sergisi Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer tarafından açıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, sergide yer alan eserleri büyük beğeni ile izlediğini ifade ederek, “Eski gazete, şişeler, atık tavla kutusu kısacası çöpe giden çok farklı ürünlerle muhteşem bir çalışma yaratılmış. Kartal Belediyesi olarak bu tür başarılı örnekleri çok önemsiyoruz. Özellikle de iki kadın sanatçı bu anlamda düşünerek ürettikleri eserler alkışlanmaya değer.” dedi. Sanatçı Barış Düzen 2000 yılında ahşap boyama kursu ile başladığı çalışmalarını sergilerken, Gül Gençsoy da 4 yıldır yaptığı çalışmalarına sergide yer verdi.

Barış Düzen çerçöp dediğimiz eşyaları üç boyutlu çalışarak şekillendirdiğini ifade ederken, Barış Düzen de “Elimizin altında değerini yitirdiğini sandığımız atık olarak gördüğümüz farklı objeleri üzerinde çalışarak yeniden değerli kılmak elimizde.” diye konuştu. UMDER Başkanı Mustafa Sarıbaş, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi sorumlu Berat Gümüş de açılışta yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109