23 Nisan Kutlu Olsun!

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan Kutlu Olsun!

23 Nisan Kutlu Olsun!
 
Bugün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
 
Çocuklara armağan edildiği halde bizler de gurur yaşıyoruz ama, aslında 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi yüce bir yapının açılışı dolayısıyla çocuklara armağan edilmesini de kıskanmıyor değiliz.
 
Çocuklarımız, bu anlamlı günün coşkusunu bir dizi etkinliklerle dünyanın değişik yörelerinden akranlarıyla bir araya gelerek paylaşıyor, bizler de onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Bunu da en samimi şekilde içimizden gelerek, isteyerek yapıyoruz. Çünkü, bugün çocuk olarak var olanların, yarın bir çok kademede yönetici olarak kentimizi, ülkemizi yönlendireceklerini biliyor, onların her alanda en iyi şekilde donanması için uğraş veriyoruz. Çünkü onlar, geleceğin büyükleri, yarınların sahipleri olacaklardır.
 
23 Nisan, egemenliğin padişahtan alınıp TBMM’nin açılışı ile halka devredilmesi gibi yüce bir içerik de taşımaktadır. Halkın iradesinin yansıdığı en yüce çatı olan TBMM ulusal egemenliğin merkezi olurken, yarın bu çatı altında toplanacak olan çocuklarımıza da bu irade yönetimde oldukları sürece emanet edilecektir.

İşte çocuklarımızın gelecekte üstlenecekleri görevlere hazırlanabilmeleri için, 1933 yılında Atatürk tarafından makama kabul edilmeleri geleneği başlatılmıştır.

Bugünden birer yetişkin gibi elde edeceklere makamlara hazırlanan çocuklarımız nezdinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, halkın iradesinin TBMM çatısı altında temsil edilmesi mücadelesini kazanan Mustafa Kemal Atatürk ve ilk Milletvekillerimizi saygıyla anıyorum.



ALİ KILIÇ
Maltepe Belediye Başkanı

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER