Irak’ta 7.3 büyüklüğünde deprem

Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Irak’ta 7.3 büyüklüğünde deprem
 Irak’ta 7.3 büyüklüğünde deprem

Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.


Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Türkiye'nin güneydoğu şehirlerinde de hissedilen depremin Irak'ın büyük bölümünde hissedildiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada 650.000 nüfusa sahip bölgede meydana gelen depremin Türkiye’nin doğusundaki birçok ilde ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedildiği belirtildi.

USGC tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra kuruluş bunu revize ederek 7.3’e çıkardı. Depremin merkez üssünün Süleymaniye’nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi.

USGC’nin verilerinde depremin Halepçe’nin 32 kilometre uzağında meydana geldiği de belirtiliyor. Kandilli Rasathanesi’nin websitesinde yer alan verilerde ise depremin merkez üssünün İran olduğu belirtilirken depremin yerin 11 kilometre derinliğinde olduğu ve şiddetinin 7.1 olduğu vurgulandı.

Öte yandan Irak Meteoroloji Kurumu bir açıklama yaptı. Başta Irak’ın başkenti Bağdat olmak üzere ülkenin büyük bir bölümünde hissedilen depremin 6.5 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ise depremin birçok İran şehrinde de hissedildiği ve 8 köyün hasar gördüğü belirtildi. Bazı köylerde elektrik kesintisi oldu.

Türk Kızılay’ının başkanı Dr. Kerem Kınık ise Twitter’dan takipçilerine gelişmeleri duyurdu. Kınık, “Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz” mesajını verdi. Kınık’ın bu açıklaması çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

DİYARBAKIR, MARDİN VE BATMAN’DA PANİK YAŞANDI


Irak’ta meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman’da korkuya neden oldu. Deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman’da korkuya neden oldu.

Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Mardin’de çocuğunu kucaklayarak sokağa çıkan bir vatandaş, “Depremi eşim bayağı hissetti. Eşim panikledi bu yüzden çok korktum” dedi.






Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER