TABİBLER ODASI HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ KADIKÖY BELEDİYESİ’NE

TABİBLER ODASI HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ KADIKÖY BELEDİYESİ’NE

 TABİBLER ODASI HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ KADIKÖY BELEDİYESİ’NE
İSTANBUL TABİPLER ODASI’NDAN ÇOCUK DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ’NE HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ

TABİBLER ODASI HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ KADIKÖY BELEDİYESİ’NE

Kadıköy Belediyesi’nin, 78 bin çocuğa “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” adıyla ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti verdiği, Türkiye de bir örneği daha olmayan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İstanbul Tabipler Odası’nın en önemli ödülü olan Prof.Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazandı.

Kadıköy Belediyesi’nin 2007 yılında hizmete soktuğu ve 4 yıldır sessiz sedasız binlerce çocuğa ücretsiz ağız ve diş sağlığı tedavi hizmeti verdiği “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık Projesi” , İstanbul Tabipler Odası’nın “2011 Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü ile taçlandırıldı. Türkiye de sadece halk sağlığının korunması, konusunda iz bırakır çalışmalar yapmış, halk sağlığının yaygınlaştırılması konularında önemli hizmetler veren kişi ve kuruluşlara verilen Prof.Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü 19 Mart cumartesi günü düzenlenecek törenle Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e verilecek.

Kadıköy Belediyesi’nin özellikle çocuk ağız diş sağlığı koruyucu hekimlik konusunda önemli bir halk sağlığı hizmeti yaptığı Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 12 Mart 2007 de açıldı. Önceleri İçerenköy de açılan bir binada hizmet vererek Ataşehir’deki tüm okullarda okuyan öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taraması ile tedavilerini ücretsiz olarak tamamlayan Poliklinik, Ataşehir Belediyesi’nin kurularak sınırlarının ayrılması üzerine Göztepe’deki binasına taşınarak hizmetine devam etti. Çocukların ağız ve diş sağlığı tedavileriyle birlikte ailelerine de ağız hijyeni konusunda eğitimler verilen proje kapsamında bir adım daha atılarak Türkiye de önemli bir problem olan engelli çocukların ve yetişkinlerin ağız ve diş ameliyatları için ameliyathane açarak önemli bir sağlık hizmetini daha başlattı. Tüm hizmetlerin ücretsiz olduğu poliklinikte çocuk ağız ve diş sağlığı konusunda uzman doktor ve hemşireler görev yapıyor. Çocukların belediyenin servis araçlarıyla okullarından alınarak tedaviye getirildiği poliklinikte tüm hizmetler adeta 5 yıldızlı hastane konforunda modern ve teknolojik bir ortamda gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN ÖZTÜRK “TABİBLER ODASI’NIN ÖDÜLÜ GURUR VERİCİ”

Kadıköy de dünyada bir benzeri daha olmayan “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” adıyla yürütülen proje ile sessiz sedasız binlerce çocuğa ve aileye koruyucu sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, projenin bir çok uluslar arası kongrede anlatıldığını ve beğeni topladığını kaydederek şunları söyledi:

“Uluslar arası kongrelerde bu proje anlatıldığında hep bir takdir ve övgü ile karşılandık. Ancak Türkiye de 3 yıldır ne Sağlık Bakanlığı’ndan ne de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir teşekkürü bile almadık. Burayı gazeteciler, sanatçılar, vatandaşlar ve başka belediyelerden meslektaşlarımız ziyaret edip, incelediler.  En son İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri polikliniğimizi ziyaret edip, takdirlerini bildirdiler. Ancak hiçbir devlet yetkilisi gelmedi, fark etmedi. Sadece Kadıköy de hizmet verdiğimiz binlerce çocuğun ailesi teşekkür etti. Diğerlerinin fark etmemesi, bunu ben pek dile getirmesem de bu durum özellikle orada olağanüstü bir sevgi ve özveriyle görev yapan arkadaşlarımızın içinde hep buruk bir sızı olarak kalmıştı. Ama İstanbul Tabipler Odası’nın bu değerli ödülü bize tam da özlem duyduğumuz o duyguyu verdi. Çok mutlu olduk, gurur duyduk. Birilerinin özellikle de Sağlık alanında uzman kişilerin bunu fark etmesi, bizi seçmesi ve sağlıkçıların başöğretmeni sayılan Prof.Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü ile ödüllendirmesi, bizim için en büyük gurur ve moral kaynağı oldu. Çocuklarımıza tamamen ücretsiz sunduğumuz bu projemiz devam edecek.”

RAKAMLARLA ÇOCUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ (2007-2010 YILI)

-Kadıköy Belediyesi Çocuk Sağlığı Polikliniği’nde 10 bin 941 çocuğa sağlık taraması yapıldı. 7 bin 953 çocuk tarama ve tedavi hizmetinden faydalandı.

-83 Bin 832 diş kontrolü ve tedavisi gerçekleştirildi.

-203 engelli vatandaşın 133’üne anestezi altında diş tedavisi ve ameliyat yapıldı.

-Eğitimci diş hekimi tarafından 17 bin kişiye ağız diş sağlığı ve hijyeni eğitim verildi.

-Öğrencilere 9 bin 210 diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

-Anne ve babalara 8 eğitim semineri düzenlendi.

-Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 56 çocuğun diş tedavileri yapıldı

-41 Mülteci çocuğun diş tedavisi gerçekleştirildi.

-1016 adet özel psikolog seansı gerçekleştirildi.

ÖDÜL TÖRENİ 19 MARTTA

İstanbul Tabipler Odası’nın 2011 Yılı Prof. Nusret N.Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü, 19 Mart Cumartesi Günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cemi Demiroğlu Oditoryumu’nda düzenlenecek törenle verilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109