KADIKÖYLÜ ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

KADIKÖYLÜ ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

KADIKÖYLÜ ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
KADIKÖYLÜ ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

KADIKÖY BELEDİYESİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

 Kadıköy Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Gününü her yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenlere düzenlediği özel bir gece ile kutladı. Bostancı Gösteri Merkezi’nde sadece öğretmenlerin davetli olduğu özel gecede ünlü Yazar Ayşe Kulin, “Türkan” adlı kitabını imzalarken, sevilen sanatçı Candan Erçetin de şarkılarıyla öğretmenlere keyifli bir gece yaşattı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı gece, Başöğretmen Atatürk ve kaybettiğimiz tüm öğretmenler için yapılan saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, öğretmenlerin bir insan ve insanlık mimarı olduğunu söyledi.  Öztürk şöyle konuştu:

“Ülkemizde sadece gelişimin değil, sistemin temel kaynağı eğitimdir, öğretmenlerdir. Demokratik sistemin işlemesi daha okul çağlarında öğrencilerin demokratik bir yaklaşımla yetişmeleri ve demokrasiyi içselleştirmeleri ile olanaklıdır. Demokrasinin yaşam biçimi haline gelebilmesi ancak çocuk yaşlarında atılan temeller ile mümkün olur. Oysa ülkemizin eğitim birliğinin bozulmasından bu yana demokratik laik eğitim veren kurumlarının yanı sıra dogmatik kalıplarla ve sevgiden yoksun eğitim ve öğretim veren kurumların yeşermesi ile ileride başkalarının konuşmasına tahammül edemeyen, farklı düşüncelere hoşgörü ile bakmasını bilmeyen, sadece otoriteye itaat etmesini öğrenmiş yetişkinler topluma katılacaktır. Toplumun çoğunluğunun bu tür insanlardan oluşması ise demokratik yaşamı imkansız kılacaktır. Sizlere hediye ettiğimiz  Sayın Ayşe Kulin’in Türkan Saylan’ı anlatan kitabını okurken, kızlarını okutmak istemeyen babalara savaş açan, kaderciliğe karanlığa tüm hastalıklara karşı dimdik duran, işsizliğe, 70 bine yakın çocuğa burs sağlayarak yoksullağa darbe yapan, Atatürk devrimlerine ihanet edenleri cesurca karşısına alan ve tüm bunları için hedef gösterilmiş olan Saylan’ı ve ülkemizin düştüğü acınır durumu da sorgulayacağız. Ancak bugün bu salondaki aydınlık tablo bana ümit veriyor. Koşullar ne kadar ağır olursa olsun, ülkeyi aydınlatacak mumlara sizler ve sizlerin yetiştirdiği gençler yakacaklardır. Türkiye de aydınlık geleceğe yürümenin durdurulamayacağı, Başöğretmenimizin başlatmış olduğu bu büyük yolculuğun başarıyla yürüyeceğine inancım tamdır”


AYŞE KULİN “BANA EDEBİYATI TARİHİ ÖĞRETMENLERİM SEVDİRDİ”

Gecenin onur konuğu olarak konuşan Yazar Ayşe Kulin ise öğretmenlerin doldurduğu 3 bin kişilik salonda konuşmanın heyecanını taşıdığını belirtti. Öğretmenliğin en kutsal meslek olduğunun altını çizen Kulin, “Öğretmenlik, hayatta en değer verdiğim meslektir. Düşünün bir kere, size yoğrulmamış bir hamur veriliyor ve siz onu şekillendiriyorsunuz. Ben çok şanslıydım hep iyi öğretmenlerim oldu. Bana edebiyatı, tarihi öğretmenlerim sevdirdi. “dedi. Kulin , gecenin sonunda uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler için Kadıköy Belediyesi’nin hediye ettiği “Türkan” kitabını imzaladı.


CANDAN ERÇETİN ÇOŞTURDU

Kadıköy Belediyesi’nin öğretmenler için düzenlediği kutlama programı, sanatçı Candan Erçetin’in konseri ile devam etti. Salonu dolduran binlerce öğretmen, Erçetin’in  şarkılarına eşlik ederek keyifli bir gece yaşadılar.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER