Kadıköy de Gıda İşletmelerinde çalışanlara zorunlu Hijyen Eğitimi

Kadıköy de Gıda İşletmelerinde çalışanlara zorunlu Hijyen Eğitimi

Kadıköy de Gıda İşletmelerinde çalışanlara  zorunlu Hijyen Eğitimi
Kadıköy de Gıda İşletmelerinde çalışanlara  zorunlu Hijyen Eğitimi

Kadıköy Belediyesi , Gıda  işletmelerinde çalışan personele ve işyeri sahiplerine zorunlu gıda hijyeni eğitimi verecek.  Kadıköy Belediyesi, Gıda Güvenliği Derneği ve Kadıköy Kent Konseyi’nin ortaklığıyla başlayacak olan proje için ilk olarak Caferağa, Osmanağa ve Rasimpaşa Mahalleri pilot bölge seçildi.


Kadıköy Kent Konseyi Sağlık Komitesinin aldığı karar gereğince, Gıda Güvenliği Derneği’ni n geliştirdiği Hijyen ve Gıda Güvenliği Bilinçlendirme Projesi, için Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Nerma Gökçe ve Kadıköy Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Nüvit Şahlıoğlu bir protokol imzaladı. Bu protokol ile  Kadıköy Belediyesi, özellikle restoran, büfe ve kafeteryaların yoğunlukta olduğu 3 mahalledeki tüm gıda işletmelerinde çalışan personeli ve sahiplerini zorunlu hijyen eğitimine alacak. Gıda Güvenliği Derneği’nin hijyen uzmanları tarafından verilecek eğitimlerde, gıdaların hazırlanması, sunum ve saklanması aşamalarında hijyen kuralları ile işletmelerin temizlik konularında eğitimler verilecek. Yarım gün sürecek eğitimler sonunda katılımcılar sertifika alırken, işletmelere de bu eğitime katıldıklarına dair aldıkları stikırları vitrinlerine yapıştırarak, tüketici nezdinde bir farkındalık yaratılacak.


Protokol imza töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy de daha önce de hijyen ve gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapıldığını ancak Gıda Güvenliği Derneği ile yapılacak bu yeni projenin daha kapsamlı olduğuna dikkat çekti. Türkiye de gıda işletmelerinin hep görünen kısımlara, vitrinlerine özen gösterdiğini  oysa en önemli konunun görünmeyen taraflardaki hijyen ve gıda güvenliği olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bütün işyeri çalışanlarının, işyeri sahibinden, garsonuna, temizlikçisine kadar tüm çalışanların gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilinçlendirilmesi, eğitilmesi gereklidir. Tüm çalışanların bilgisayar ortamında hijyen eğitiminin de dahil olduğu tüm bilgilerinin bir envanterle tutulması gerekli. İşyerlerinde personel  değişimi oldukça da bu eğitimlerin sürekli tekrarlanması lazım. Bunun için yeni proje ile önemli bir eksikliği de gidermiş olacağız. Bu eğitimlere katılımı zorunlu tutacağız. Kadıköylülerde yemek yedikleri işletmelerde bu sertifika ve sitikırları gördüklerinde daha güvenle yemek yiyecekler. “

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Nerma Gökçe de Kadıköy deki hijyen ve gıda güvenliği eğitimlerinin örnek proje olarak başlayacağını ve  tüm eğitimlerin ücretsiz olacağını kaydetti. Gökçe, pilot bölge olarak seçilen Kadıköy den sonra eğitimleri başka ilçelerde de vermek için Avrupa Birliği Fonlarına başvuracaklarını da söyledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER