İSVEÇ WİK MÜZİK OKULU ÖĞRENCİLERİNIN KADIKÖY EVLENDİRME SALONUNDAKİ KONSERi BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

İSVEÇ WİK MÜZİK OKULU ÖĞRENCİLERİNIN KADIKÖY EVLENDİRME SALONUNDAKİ KONSERi BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

 İSVEÇ WİK MÜZİK OKULU ÖĞRENCİLERİNIN KADIKÖY EVLENDİRME SALONUNDAKİ KONSERi BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI
İsveç’in Upsala kentinde faaliyetini sürdüren WİK Müzik Okulu, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 13 Mayıs 2011 Çarşamba akşamı Kadıköy Evlendirme Salonunda bir konser verdi.

Altı ayrı grup halinde sahne alan WİK Müzik Okulu’ndan 20 öğrenci, konserde İskandinavya, Balkan ve İsveç folk müziklerinden örnekler sundular.

Ayrıca programda Türk Folk Müziğinden örneklere de yer veren grup, her sene dünyanın değişik ülkelerinde konserler vermekteler. Bu yıl da konser vermek için kendilerine Türkiye’yi seçmişler.

Grup hakkında bize bilgi veren Celal Arparslan;  “- Yıllardır İsveç’in Upsala kentinde yaşıyorum, Bistro Hicaz isimli bir restoranın işletmesini yapıyorum, bunun yanı sıra Upsala- WİK Müzik okulunda müzik öğretmenliği yapmaktayım. İsveç Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim veren okulumuz her yıl değişik ülkelerde konserler vermekteler.  Okulumuz güzel sanatlar ve müzik alanında eğitim vermekte. Bunu söylememin nedeni Türkiye’den de benzeri müzik eğitimi yapan okullarından gelecek öğrencileri burada ağırlayabiliriz. Öğrencilerimiz bu yıl Türkiye’de konser vermeyi çok istediler. Kadıköy Belediyesi’nden Nesibe Müsevitoğlu ile kurduğumuz iletişim sonunda 6 gruptan oluşan 20 öğrencimiz ile Türkiye’ye geldik.

İlk Konserimizi Kadıköy Belediyesi adına veriyoruz. Çok güzel bir alaka ile karşılandık. Çeşitli üniversitelerden de davet aldık. Bize bu imkanı sağlayan Kadıköy Belediyesine ve Sn. Müsevitoğlu’na teşekkür ederiz.” Dedi.

Konser sonunda, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk adına gruba bir teşekkür plaketi sundu. Gece, Türk Folk Müziğinin beğenilen eserlerinin yer aldığı türküler ile sona erdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER