Dünya Çevre Günü için Kadıköy de renkli etkinlikler

Dünya Çevre Günü için Kadıköy de renkli etkinlikler

Dünya Çevre Günü için Kadıköy de renkli etkinlikler
 Kadıköy Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kadıköy’de Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri, 1 Haziran Çarşamba günü Çevre Yürüyüşü ile başlayacak. Sabah 09.30 da Bahariye Caddesi Altıyol Boğa heykeli önünde toplanacak olan 500’e yakın ilköğretim okulu öğrencileri ve çevreciler, Çevre Koleji Öğrenci Bandosu eşliğinde Yoğurtçu Parkı’na kadar yürüyecekler.

Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenecek olan Çevre Festivali’nde de renkli sahneler yaşanacak. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun “La Fonten Orman Mahkemesi’nde” isimli tiyatro oyununun da sahneleneceği festivalde,  öğrencilerin okul gösterileri, pandomim, jongörlük gösterisi ve halk oyunları ekiplerinin dansları ile renkli bir kutlama gerçekleştirilecek.

Planetaryum ve Sihirli Küreyi Taşıyan Gökyüzü Tırı Kadıköy’de

Çevre Günü Kutlamaları kapsamında, Aygaz firmasının iklim değişikliğine kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Bugün Hava Nasıl Olacak? sosyal sorumluluk projesinin  “ Planetaryum” ve “Sihirli Küre”yi taşıyan Gökyüzü Tırı da Kadıköy’de ziyarete açık olacak.

 İçinde Bölgesel Çevre Merkezi (REC) uzmanlarının hazırladığı eğitimler ve üç boyutlu simülasyonların bulunduğu Gökyüzü Tırı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı’nda ziyaretçilerini bekleyecek. Gökyüzü Tırı’nda ziyaretçilerin,  Dünyadan uzaya bakılarak, yeryüzü ve insanlığın daha büyük bir bütünün parçası olduğu anlatılacak.  Sihirli Küre ile ise katılımcıların, uzaydan dünyaya bakarmış gibi yerküreyi gözlemlemeleri sağlanacak.  61 cm. çapındaki küresel görüntüleme sistemiyle, dünya üzerindeki yalnızca hava olaylarının değil, aynı zamanda yanardağ patlamalarının, tusunamilerin ve daha birçok doğa olayının simülasyonu gerçekleştirilecek. Projede, herkesin kendisine “Yarın Hava Nasıl Olacak ?” sorusunu sorarak, küresel iklim değişikliğine karşı daha duyarlı olmasını hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER