BESTEKAR DURSUN KARACA, CKM’DE “ANILAR VE MÜZİK” KONUĞU OLDU.

BESTEKAR DURSUN KARACA, CKM’DE “ANILAR VE MÜZİK” KONUĞU OLDU.

BESTEKAR DURSUN KARACA, CKM’DE  “ANILAR VE MÜZİK” KONUĞU OLDU.
SARIYER ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BESTEKAR DURSUN KARACA, CKM’DE  “ANILAR VE MÜZİK” KONUĞU OLDU.

Kadköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 4 Mayıs 2011’de CKM’de düzenlenen “Anılar ve Müzik - 53”’ programının konuğu Sarıyer Eski Belediye Başkan Yardımcısı Bestekar Dursun Karaca oldu.

Yapım ve yönetimi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapılan belgesel konserde, bestecinin sanatı ve hayatı ile ilgili bir sohbet gerçekleştirilirken,  yaşam belgeseli de barkovizyonda izleyicilere gösterildi.

Sayısız beste sahibi olan Karaca’nın eserlerini; Necla Yıldırım, Cevat Kondakçı, Şeyda Sevinçli, Ümit Öcal, Canan Koca, Vecdet Gürçay, Esra Turan, Gültekin Çilekar, Ali Rıza Göcen, Gürsel Mercanlı ve Gaye Aksu gibi çok sayıda ses sanatçısı yorumladı.

Geceye konuk olarak katılan Türk Sanat Müziğinin unutulmaz sesi Yaşar Özel, bestecinin iki eserini yorumlayarak büyük bir sürpriz yaptı.

Dursun Karaca’nın tango olarak bestelediği bir eserinde, Yaşar Özel ve Nesibe Müsevitoğlu sahnede dans ettiler.

Tanınmış sanatçılar; Ud’da Osman Nuri Özpekel, Keman’da Aziz Şükrü Özoğuz, Klarnet’de Şükrü Kabacı, Kanun’da Onur Asım Şenocak, Ritm’de Serdar Pişiren saz ekibinde yer aldılar.  

Şefliğini yaptığı “ÇAYDEF TSM Korosu, Çayeli Vakfı Başkanı A. Fuat Albayrak, Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF) Başkanı Yılmaz HÜSREV, ÇAYDEF Yönetim Kurulu Üyeleri de besteciyi bu önemli gecesinde yalnız bırakmadılar.

ÇAYDEF’in yanı sıra; Edebiyatçı Tekin Gönenç, Besteci+ söz yazarı Sami Derintuna, Besteci Zeynettin Maraş, Besteci Gündoğdu Duran; Ses Sanatçıları Selma Hepgül, Kartal Kaan, Tiyatrocu Bora Ayanoğlu, Film  Yönetmeni  Yusuf Kurçenli, Besteci Sinan Sipahi, Söz Yazarı Münire Aksaray, Sunucu Özer Öztekin gibi ünlüler de konuk olarak katıldılar.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu tarafından, sanatçıya Belediye başkanı adına bir teşekkür plaketi verildi.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan gece,  tüm sanatçıların birlikte söyledikleri şarkılar ile sona erdi.

DURSUN KARACANIN BİYOGRAFİSİ:
1946 Yılında Çayeli / İncesırt Köyü’nde doğdu.  İlk ve orta öğretimden sonra İstanbul’ a geldi. Evli ve 2 çocuklu. İşletme eğitimi gördü.  1964 – 1966 yıllarında İst. Feriköy Spor Kulübünde profesyonel olarak futbol oynadı. 1984 – 1989 yılları arasında Sarıyer Belediyesi Sosyal ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.  1990 – 2000 yılları arasında Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)  Genel Sekreteri olarak çalıştı. TRT Repertuarında çok sayıda bestesi bulunmaktadır. 2 Yıldan beri, Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF) TSM Korosunun Yönetmenliğini yapmaktadır.  “MÜZİK TELİF HAKLARINDA SİYASİ VE TİCARİ OYUNLAR” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Orta derecede piano, tanbur ve ud çalmaktadır.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER