Amerikalı öğrencileri misafir edecek Türk Aileler aranıyor

Amerikalı öğrencileri misafir edecek Türk Aileler aranıyor

Amerikalı öğrencileri misafir edecek Türk Aileler aranıyor
Üstün başarılı Amerikalı lise öğrencileri Türkçe öğrenmek ve İngilizce öğretmek amacıyla 28 Haziran'da Kadıköy'e gelecek. Kadıköy’de sokakları süpürüp, parklarda çalışacak öğrencileri evlerinde misafir edecek Kadıköylü Gönüllü Aileler aranıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı” (NSLI For Youth) kapsamında, üstün akademik başarılara sahip 20 Amerikalı lise öğrencisi, Türkçe öğrenmek, Türk kültürünü tanımak, İngilizce öğretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için Türkiye'ye gelecek. Öğrenciler, 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de misafir edilecek. .
Kâr amacı gütmeyen bir uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World’ün organize ettiği Türkiye programına destek veren Kadıköy Belediyesi, program kapsamında öğrencileri Kadıköy’de çeşitli işlerde çalıştırarak, barınmalarını da sağlayacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüd Merkezlerinde İngilizce dersler verecek olan ABD’li öğrenciler, aynı zamanda Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki sokak köpeklerinin bakımında, Bahariye ve Bağdat Caddelerinin süpürülmesinde ve Kadıköy deki çeşitli parklarda çalışacak. Öğrenciler, boş zamanlarında ise Türkçe öğrenip, İstanbul’u gezecekler.

GÖNÜLLÜ AİLELER ARANIYOR

Program kapsamında Kadıköy'de kalacak öğrencilere evlerini açacak gönüllü aileler aranıyor.  Bu program kapsamında Amerikalı öğrencileri konuk edecek Türkiye'deki ailelerden herhangi bir finansal destek veya katkı talep edilmiyor. Gönüllü Aile olabilmek için öğrencinin konuk edileceği evin fiziki açıdan ve ulaşım açısından uygun olması, gönüllü aile bireylerinin geçmişlerinde öğrenciyi konuk etmelerine engel yasal bir durum olmaması ve gönüllü ailelerin Türk kültürünü ve misafirperverliğini yansıtabilecek uygunlukta olması gerekiyor. Ailenin lise öğrencisi çocuğu olması da ayrıca tercih ediliyor.
Program hakkında detaylı bilgi almak için www.iseworld.org adresini ziyaret edebilir, 0212 343 20 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER