YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi hizmete açıldı.

YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI
 YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Bingöl Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi açıldı. Kültür merkezinin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe idari amirleri katıldı.
Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek’in ev sahipliği yaptığı kültür merkezi açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir’in katıldığı açılışta Ataşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İlçe Özel İdare Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, CHP, AK Parti ve HDP ilçe başkanları, ilçe idari amirleri, dernek temsilcileri ve muhtarlar yer aldı.
Kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Bingöl Yayladere Belediyesi’nin talebi doğrultusunda projesi ve inşaatı Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Yayladere Kültür Merkezi’nin açılışına çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmalardan önce Tunceli’den gelen Varvara Halk Oyunları Grubu bir gösteri sundu.
Açılış töreni Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu mesajında Kültür Merkezinin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Düzenlemiş olduğunuz Kadıköy Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen bu güzel projede herkesi içtenlikle kutluyorum” dedi.
AKYÜREK: KÜLTÜR MERKEZİ ÖRNEK TEŞKİL EDECEK
Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, aylardır bu açılışa hazırlandıklarını, çok büyük emeklerle bu merkezi yaptıklarını belirterek “Kardeş Belediyemiz Kadıköy Belediyesi ikinci elimiz oldu” dedi. Oldukça meşakatli bir süreçten sonra kültür merkezinin yapıldığını belirten Akyürek şöyle devam etti “Başkan ve abim demekten onur duyduğum Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun kapısını her çaldığımızda bizi boş göndermeyen tavrından ve desteklerinden dolayı şahsım ve halkım adına şükranlarımı sunuyorum. Yayladere Kültür Merkezi toplumsal gerektirdiği etkinliklere ortam sağlayacak, eğitim ve kültür faaliyetleri ile örnek teşkil edecektir.”
NUHOĞLU: KENTLERİN BİRBİRLERİNİ TANIMASI GELECEKTE BİZE PIRIL PIRIL BİR GELECEK SAĞLAYACAK
Merkezin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, açılışa katılan herkesi selamlayarak şunları söyledi: “Kadıköy ile Yayladere’nin geçmişi aslında 100 yıl öncesine dayanıyor. Haydarpaşa Garı’nın yapımında Kiğılı, Yayladereli taş ustalarının büyük emeği var. Yayladereli taş ustalarının Kadıköy Yeldeğirmeni’ne yerleşmesiyle Kadıköy ile bu ilçe arasında çok yakın bir bağ oluştu. Ben buraya gelince çok fazla Kadıköylü görüyorum. Sanırım çoğunluk kışın Kadıköy’de yazın ise Yayladere’deki köylerinde ikamet ediyor. O anlamda Yayladere ile bizim kardeşliğimizin bir aile yaşamına dönüştüğünü görüyorum.”
Kadıköy Belediye Meclis oy birliği ile Yayladere ile “Kardeş İlçe” projesinin başladığını söyleyen Nuhoğlu şöyle devam etti: “Kentlerin birbirlerini tanıması, kültür alışverişinde bulunmasının gelecekte bize pırıl pırıl bir gelecek sağlayacağını düşünüyoruz. Siz eğer çocuklarınızı müzik ve spor ile yetiştirirseniz aydınlık gelecek yaratırsınız. Teröre şiddete karşı olduk, her zaman demokrasiden yana olduk. O nedenle bu kültür merkezinin ilçeye iyilik, güzellik ve demokrasi getireceğine inanıyorum ve Yayladere halkına göstermiş olduğu bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.”
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise açılışa katılan herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında çalışmaları nedeniyle Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek’e destekleri nedeniyle Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti. Yayladere’de bir kültür merkezi yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Barakazi, “Bir çok yerde çok kültürlü yapılar vardır ama Bingöl’de bu çok kültürlü yapı hem etnik hem de mezhebi temelde bu çok eskiye dayanan bir kültürdür. Ve Bingöl’de bu çok kültürlü yapı çatışma değil barış, huzur ve bütünleştirme unsurudur. Biz inanıyoruz ki bu çok kültürlü yapımız bu şekilde devam ederse Bingöl örnek teşkil edecek bir yapı arz eder” dedi. Farklı siyasi görüşlerin yerel yönetimde kendileri için önemli olmadığını belirten Barakazi “Biz Bingöl’de hiçbir parti ayrımı göz etmeksizin onlarla birlikte her türlü çabayı gösteriyoruz.” dedi.
“BU PROJE ÖRNEK OLDU”
CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada Kadıköy Belediyesi’ne ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti. Kardeş Belediye projesi sayesinde Kadıköy Belediyesi desteğiyle herkesin kullanabileceği bir kültür merkezi yapıldığını belirterek şöyle devam etti: Aykurt Nuhoğlu bizim hem Kadıköy’de hem Türkiye’de örnek belediye başkanlarımızdan birisi. Bu proje örnek bir proje oldu. Buradaki kardeşliği pekiştiren bütün belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize teşekkür ediyorum”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise yaptığı konuşmada merkezinin ilçe halkı için önemine dikkat çekerek şunları söyledi: Beni mutlu eden şey çok uzaktaki Yayladereli hemşehrilerimin bu açılış için buraya gelmiş olmalarıdır. İstanbul’dan bugün kalkan uçaklar büyük bir çoğunlukla Yayladere seferi yaptılar.” Bingöl konuşmasını katılan herkese teşekkür ederek tamamladı.
Konuşmalarından ardından, katılanlara plaketleri sunuldu ve merkezin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.
YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ
Çeşitli kültür sanat etkinliklerine ve kurslara ev sahipliği yapacak olan “Yayladere Kültür Merkezi” Yayladereli vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi.
İki çok amaçlı salon, kütüphane, spor salonu ve bilgisayar laboratuarının bulunduğu Yayladere Kültür Merkezi'nde mutfak ve misafir ağırlama odaları da yer alıyor.
970 metrekare alana kurulu olan Kültür Merkezi’nin zemin katında çok amaçlı salon, spor odası ve mutfak bulunuyor.
Kültür Merkezi’nin birinci katında ise çok amaçlı salonun yanı sıra bir kütüphane ve bilgisayar odası yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER