Vatandaşlar Parkı Şehitler Anıtına dönüştürdüler‏

Kadıköylü vatandaşlar Cumartesi akşamı Kadıköy’de yapılan ve yüz binlerce İstanbullunun katıldığı Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşünün ardından Kadıköy Belediyesi’nin dağıttığı üzerinde Hakkâri Çukurca’da şehit olan askerlerin ve Atatürk’ün resimlerinin yer aldığı dövizlerle Feneryolu’ndaki parkı şehitler anıtına dönüştürdüler.

Vatandaşlar Parkı Şehitler Anıtına dönüştürdüler‏
 Üzerinde yurdumuzun güneydoğusunda şehit olan askerlerin ve Atatürk’ün resimlerinin yer aldığı dövizleri Bağdat Caddesi’nde Feneryolu’ndaki parka diken vatandaşlar resimleri çiçeklerle donattılar.

Kendiliğinden bir anı noktasına dönüşen yerle ilgili Feneryolu ’nda esnaflık yapan Sedar Çardak  “Dünkü yürüyüşten sonra insanların elinde kalan dövizleri arkadaşlarla parkın bu kısmına diktik sonra herkesin buna katılması ile burası Avrupa’da ve daha birçok yerde olan şehir içindeki anı yerlerine benzer bir noktaya dönüştü. Sabahtan beri birçok insan ellerinde çiçeklerle buraya gelip şehitlerin anısını ve yakınlarının acısını paylaşıyor.

Belki burada yapılan hiçbir şey şehit yakınlarının duyduğu acıyı dindirmez, biz sadece onların yalnız olmadığını ifade etmek istedik, yoldan geçen bir insana dahi onları bir kez daha hatıllatabilirsek ne ala. Bu çocuklar bizim için şehit oldular, sonuçta bizim evlatlarımız hepsi.  Her duyarlı Kadıköylü bir çiçek koydu burası da doğanlığında bir anı noktasında dönüştü” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER