UĞUR MUMCU KADIKÖY'DE ANILDI

Gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 22. yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

UĞUR MUMCU KADIKÖY'DE ANILDI
UĞUR MUMCU KADIKÖY'DE ANILDI

   Gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 22. yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anmaya çok sayıda Kadıköylü katıldı. Mumcu'nun çalışma arkadaşı Ahmet Tan'ın konuk olduğu gecede  Mehtap Meral Mumcu anısına şarkılar söyledi.

BAŞKAN NUHOĞLU; ''KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ''


Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma  etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Uğur Mumcu en saygın gazetecilerinden biri olması dışında demokrasi mücadelesinin de en önemli isimlerinden biriydi. Onu katleden karanlık eller bugün bu ülke insanlarının üzerindeki baskıyı sürdürmek istiyor. Ama biz bu karanlığa karşı direnecek bu karanlığı yıkacağız" dedi.

Nuhoğlu'nun ardından anma etkinliğinin onur konuğu 56. Dönem hükümeti Turizm Bakanı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet Tan söz aldı.
Ahmet Tan'ın Mumcu'yla olan bir çok anısını da anlattığı konuşmasındaki "Uğur’un yok edilmesi, öldürülmesi kitlelerin de susturulmasıydı. Anka Ajansı’nda beraber çalışıyorduk, 33 yaşında ölüme meydan okuyan ''Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi”  sözleriyle meydana çıkması dönemin aydınlarının üzerindeki baskıyı gösteriyordu'' dedi.

"YAŞIYOR OLSAYDI GEMİCİKLERİ SORARDI"

Mumcu'nun yazmaktan, düşüncelerini söylemekten asla geri durmayacağını, Uğur Mumcu'nun bugün yaşıyor olsaydı aynı kararlılıkla yazmaya ve sormaya devam edeceğini belirten Tan; "Uğur Mumcu yaşasaydı gemiciklerin nasıl alındığını sorardı"  dedi.

"CUMHURBAŞKANI, CUMHURİYET GAZETESİNİ HEDEF ALDI"


Tan, Charlie  Hebdo dergisinin yeni sayısından bazı bölümleri yayınlamasının ardından Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılar için  de ''Cumhurbaşkanı Cumhuriyet gazetesi yazarlarından sonra Cumhuriyet gazetesini de hedef aldı, inşallah bu bir devlet politikasına dönüşmez" dedi.

Anma programı Mehtap Meral'in Uğur Mumcu anısına söylediği şarkılarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER