SAKİNLİĞİN SEMTİ SUADİYE

Kadıköy Life Dergisi yayınlanan yeni sayısında, istasyonu, köşkleri, sahili, yalıları ve ünlü isimleriyle İstanbul’da sakinliğin semti olarak bilinen Suadiye’yi kapak konusu yaptı.

SAKİNLİĞİN SEMTİ SUADİYE
 SAKİNLİĞİN SEMTİ SUADİYE
 

Kadıköy Life Dergisi yayınlanan yeni sayısında, istasyonu, köşkleri, sahili, yalıları ve ünlü isimleriyle İstanbul’da sakinliğin semti olarak bilinen Suadiye’yi kapak konusu yaptı. Dergi sayfalarında bölgenin 1930’lu yıllardan günümüze uzanan öyküsü kronolojik olarak gözler önüne sergilenmekte.

SUADİYE GAZİNOSU, SUADİYE PLAJI, SUADİYE OTELİ…

Kapak haberinin bir bölümünde adı Suadiye ile bütünleşmiş, hatta zaman zaman önüne de geçmiş olan Suadiye Oteli, Suadiye Plajı ve Suadiye Gazinosu yılları, Erkan Sadıkoğlu’nun kaleminden sayfalarda yer almakta. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret ettiği Suadiye Gazinosu ile birlikte Kadıköy’ün ilk modern plajı olan Suadiye Plajı günlerinden ilginç anılar ve fotoğraflarında yer aldığı çalışmada Nurettin Ediz tarafından kaleme alınmış Atatürk’ün Suadiye ziyaretiyle ilgili az bilinen detaylar var.

BİRBİRİNDEN ÖZEL RÖPORTAJLAR…

Dergi sayfalarında birbirinden özel isimlerle yapılmış özel röportajlar da yer almakta: Yılmaz Güney’in hayatını konu alan “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun” kitabını, bir Modalı olarak Kadıköy Life Dergisi’ne anlatan Fatoş Güney’in yanı sıra Ressam Ferruh Başağa’nın hayatı, Gülseren Südor’un kalemiyle gözler önüne serilmiş. Müzecilik anlamında Kadıköy’de adeta devrim yaratan Yazar Sunay Akın da kitapları ve müzelere dair oldukça keyifli anlar ve anılarını aktarmış.

DEPREM GERÇEĞİNİ GÖZ ARDI ETMEYİN!

Dergi geçtiğimiz günlerde bir kez daha karşı karşıya kaldığımız deprem gerçeğini de sayfalarına taşımış. Kadıköylü ünlü mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, olası İstanbul depremini ‘Betonarme Tabutlar, Deprem ile Trajikomik Sınavımız’ başlıklı yazısıyla ele alırken; Gazzella Décor’un kurucuları Yüksek İçmimar Gaye Berktaş ve İçmimar Ahu Aktaş, deprem gerçeğine dair hayli faydalı bilgileri dergi sayfalarında paylaşmışlar…

ANADOLU YAKASI’NI YAKINDAN İLGİLENDİREN HABERLER…

Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar haberlerinin de yer aldığı Kadıköy Life sayfalarında ayrıca mekânlar, cemiyet, nişan, düğün ve açılış haberleri de bulunuyor. Derginin magazin sayfaları da yine dopdolu. Yeşilçam’ın naif oyuncusu Hülya Koçyiğit, Karadeniz’in güzel gözlü kızı Şevval Sam ve kült filmlerin zihinlere kazınmış ismi Serdar Orçin, hayatlarındaki bilinmeyenleri en içten duygularla Kadıköy Life okuyucuları ile paylaşmışlar.  

KADIKÖY LIFE DERGİSİ’NE ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRESLER…

Dijital olarak Turkcell Dergilik ve Dijital Basın, platformlarından okuyabileceğiniz Kadıköy Life Dergisi, ayrıca aşağıdaki adreslerden de satın alınabilmekte. Remzi Kitabevi, Nezih Kitabevi, Mephisto Kitabevi, Gergedan Kitabevi, Tarihçi Kitabevi, Kitapon Kitabevi, BARKER Kırtasiye Göztepe, Selamiçeşme, Ethem Efendi ve Cemil Topuzlu Şubeleri, Panel Kırtasiye, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir arasındaki tüm gazete satış noktaları, muhtarlıklar, benzin istasyonları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109