Potlaç Kadın Emeği Pazarı açıldı

Kadıköy Belediyesi Potlaç Kadın Kooperatifi’nin öncülüğünde kurulan Kadın Emeği Pazarı, Feneryolu Atıksız Yaşam Pazarı’nda açıldı. 

Potlaç Kadın Emeği Pazarı açıldı

Potlaç Kadın Emeği Pazarı açıldı

Kadıköy Belediyesi Potlaç Kadın Kooperatifi’nin öncülüğünde kurulan Kadın Emeği Pazarı, Feneryolu Atıksız Yaşam Pazarı’nda açıldı. 

Kadıköy Belediyesi’nin kadınlar arasındaki dayanışma ve üretim ağını güçlendirmek için hayata geçirdiği Potlaç Kadın Emeği Pazarı, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle başladı. Sadece el emeği ürünlere yer verilen pazarda; keçe, süsleme, boyama, çanta yapımı, bez bebek, oyuncak, kanaviçe, takı, örgü, tığ, dikiş, seramik, tahta işleri, cam, resim gibi birbirinden özel birçok ürün stantlarda yerini aldı. 

Feneryolu Sabit Pazar Alanı’nda kurulan Potlaç Kadın Emeği Pazarı’nda bu yıl Ekim ayına kadar el emeği üretim yapan 206 üretici kadın stant açacak. 20 standın yer aldığı pazarda her hafta farklı üretici kadınlar kendilerine özgü el yapımı ürünlerle tezgâhlarının başındaki yerini alacak.

“Buradaki her şey el yapımı ve kadın emeği”

Festival Gazetesi’ne konuşan Potlaç Kadın Emeği Üretim Kooperatifi’nden Gökçe Taşkın; “Potlaç Kadın emeği Pazarı’nı her sene düzenli olarak yaz ayı boyunca yapıyoruz. Bugün pazar açılışının ilk günü, kadınlarımız bu pazarda satışlarını gerçekleştirirken arkadaşlıklarını da pekiştiriyorlar. Kadıköylüleri ve emeğe değer verenleri aramızda görmek isteriz” dedi. Pazarda stant açan kadınlardan Ayşen Moralıgil ise “Buradaki her şey el yapımı ve kadın emeği. Potlaç, ürünlerimizi sergilememize olanak sağlıyor. Geçmiş dönemlerde de bu faaliyetlere katıldık. Güzel bir ortam, burada bir arada etkileşim içerisindeyiz” dedi. Kâğıttan ürünler yapan Moralıgil ayrıca tablolar, küpeler, kolyeler, kanaviçeler ve taş boyama satışları yapıyor.

Dayanışmanın, paylaşmanın, üretimin en güzel örneklerinden biri olan Potlaç Kadın Emeği Pazarı, Ekim ayına kadar Cuma ve Cumartesi günleri 11.00-19.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER