OSMAN HIZLAN HAYATINI KAYBETTİ

KADIKÖY BELEDİYESİ’NİN KURUCU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN HIZLAN HAYATINI KAYBETTİ.

OSMAN HIZLAN HAYATINI KAYBETTİ
OSMAN HIZLAN HAYATINI KAYBETTİ

 KADIKÖY BELEDİYESİ’NİN KURUCU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN HIZLAN HAYATINI KAYBETTİ.

Kadıköy’ün seçimle işbaşına gelen ilk belediye başkanı Osman Hızlan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hızlan’ın vefatı nedeniyle, Kadıköy Belediyesi’nin kuruluşu olan 10 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek 35’inci kuruluş yıl dönümü etkinliği iptal edildi.


KADIKÖY’ÜN SEÇİLMİŞ İLK BAŞKANI

Osman Hızlan, 1984'de Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin yeniden yapılandırılmasıyla, mevcut statüsünü kazanan Kadıköy Belediyesi’nin ilk belediye başkanı olarak görev yaptı. 1984-1989 yılları arasında Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi’nden Kadıköy belediye başkanı seçildi.


KADIKÖY’E İZ BIRAKTI

Kadıköy’e çok önemli hizmetlerde bulunan Osman Hızlan döneminde Kalamış Yat Limanı, Caddebostan-Bostancı Sahilyolu, Bağdat Caddesi’nin tek yönlü trafik düzenlemesi, Boğa Heykelinin Altıyol’a yerleştirilmesi, Yoğurtçu Parkı, Caferağa Spor Salonu, Semt Pazarları, günümüzde Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) olarak kullanılan Kadıköy Şehremaneti binasının restorasyonu gibi kentte önemli izler bırakan çalışmalar yürütüldü. Hasanpaşa’da bulunan ve bugün Kadıköy Belediye Başkanlığı binası olarak kullanılan binanın yapımına da Hızlan döneminde başlandı. Yeldeğirmeni başta olmak üzere Kadıköy’ün pek çok noktasında altyapı çalışmaları başlatarak belediyecilik hizmetlerine yeni bir bakış açısı kazandırdı.

1940 yılında Kayseri’de doğan Osman Hızlan’ın cenazesi, 12 Nisan Cuma günü Erenköy Galip Paşa Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy’de bulunan aile kabristanına defnedilecek.


BELEDİYENİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İPTAL EDİLDİ

10 Nisan Kadıköy Belediyesi’nin 35. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Şevval Sam konseri ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası konserleri Hızlan’ın vefatı nedeniyle iptal edildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109