Kılıçdaroğlu, Kadıköy Gönüllüler’le buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Gönüllüleri’yle Pazar günü düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

Kılıçdaroğlu, Kadıköy Gönüllüler’le buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’yle kahvaltıda buluştu. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal tesislerinde 2 Aralık Pazar günü gerçekleşen kahvaltıya 1000’e yakın Kadıköy Gönüllüsü katıldı. Kılıçdaroğlu, tesislere CHP Genel sekreteri ve İstanbul Milletveklili Bihlun Tamaylıgil ile birlikte gelirken CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da kahvaltıda hazır bulundu. Açılış konuşmasını gönüllüler adına Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu yaptı. Müsevitoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu güzel Pazar sabahında bizlerle birlikte olmasından büyük mutluluk duymaktayız. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gönüllülerimizi buluşturan Belediye Başkanımız Av. Selami Öztürk’e sonsuz teşekkürler ederiz.”

7 bin kişiye ulaşan gönüllüler ile Türkiye’de hatta dünyada emsali olmayan bir sivil insiyatif olarak Kadıköy ve ülkemiz için hizmet ediyoruz. Kadıköy’ün nabzı, 21 mahalle ve 23 birimden oluşan Gönüllü Evlerimizde tek yürek olarak atmaktadır” diyen Müsevitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Laik, demokratik ve çağdaş anlayış içinde çalışmalarını sürdüren Gönüllülerimiz, geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşlerinde ve son olarak 7 kilometre uzunluğunda on binlerce Kadıköylünün omuz omuza katıldığı Ata’ya saygı zincirinde birlik ve beraberliklerini, Cumhuriyetimizin değerlerine ne denli sahip çıktıklarını gösterdiler. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Belediye Başkanımız Av. Selami Öztürk’e gönüllülerimiz adına sonsuz teşekkürler ederiz.”

Müsevitoğlu’nun ardından kürsüye gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 1995 yılında Kadıköy Gönüllüleri adıyla kurulan grubun bugün 21 mahallede 7 bin kişiyi aşan büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Gönüllülerin komşuluk ilişkilerini geliştirdiğini, apartmanda birbirini tanımayanların parklarda spor yaparken, tiyatro ve müzik gösterileri izlerken birbirleri ile tanışıp dost olduğunu belirten Öztürk, “Gönüllü örgütlenmesi sayesinde çok genç yaşta emekli olan Kadıköylüler, gönüllü evlerinde ücretsiz olarak deneyimlerini diğer insanlara aktardılar. Yine Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla gönüllü evlerimizde onlarca kurs ve seminer yapılıyor. Yani eski halk evleri geleneği, gönüllülerle devam ediyor” dedi. Gönüllülerin belediye ile sürekli iletişimde olduğunu, bunun da belediye için büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Öztürk, bu konuda da şunları söyledi:

“Gönüllüler bizim elimiz gözümüz, beynimiz kulağımız nerede bir problem olursa olsun hemen bize iletiyorlar. Her gönüllü başkanımız, Kadıköy Belediyesi bölüm müdürlerini tanır. Bütün bölümleri direk arar, sorunların çözülmesi ister. Başkanım sizin de bildiği gibi Türkiye’de bürokrasiyi aşmak zordur. Pek kabul etmez müdahaleyi. Ama biz belediye olarak bunu aştık. Bugün artık gönüllerimiz bizim işimizi kolaylaştırıyor, mekanizma içinde yer almaları bize büyük güç kattı. Bunun yanı sıra bu kadar güzel insan profili biraraya gelince sadece kent sorunlarını değil aynı zamanda ülke sorunlarında kendi arasında tartışan, özgürce fikirlerini söyleyen yeri geldin mi tepkisini veren bir yapıya dönüşmeye başladı. Ve ülkenin sıkıştığı bugünlerde yazarların yazı yazamadığı, tiyatroların oynanamadığı günlerde bizler onları yaşatmaya çalışıyoruz. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, son zamanlarda Kadıköy’ün en etkin ve aktif sivil toplum örgütü haline geldiler. 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünde tamamen kendilerinden gelen bir öneri üzerine organize olarak 20 bin kişilik 7 kilometrelik insan zinciri oluşturdular. Hapiste yatanlara, yazı yazamayanlara, korkanlara ve korkacak olanlara cesaret verdıler. Onların her biri, bu ülkede dik durabilen, demokrasiyi korkmadan savunan, Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda, demokratik, laik, hukuk devletine koruma yolunda yeminli birer asker.”
 
KILIÇDAROĞLU GÖNÜLLÜLERE HİTAP ETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gönüllülere hitap ederken “Kahvaltı konuşmasının kısa olması gerekir. O nedenle ben de kürsüye, kısaca burada olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek için çıktım. Kadıköy, Türkiye’nin aydınlık yüzü, modern kentli yüzü, burası sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu gösteren en önemli kale. Bütün Türkiye’yi özgürlük ve barış içinde kalkınmış modern bir ülke haline getirmek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER