KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI KADIKÖY'DE SÖYLENECEK

herkesin “Bizim Kazım” dediği Kazım Koyuncu ölümünün 11. yılında çocukların sesinden anılacak.

KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI KADIKÖY'DE SÖYLENECEK
 KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI KADIKÖY'DE SÖYLENECEK

Karadenizin herhangi bir köyündeki 80 yaşındaki ihtiyardan, İstanbul’un İstiklal caddesindeki 18 yaşındaki bir delikanlıya herkesin hayatında bir sesi, nefesi olan ve herkesin “Bizim Kazım” dediği Kazım Koyuncu ölümünün 11. yılında çocukların sesinden anılacak.
Bazı insanlar ise kısacık yıllara koca bir hayat sığdırır. Hayattan alacaklıdır. Kazım Koyuncu 33 yıla binlerce şeyi sığdıran biri yani hayattan alacaklı olarak aramızdan ayrılalı tam 11 yıl oldu. “Ben sadece ben olmak istiyorum” diye başladığı kısacık hayatında ” Kötü şeyler gördü. “Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar, yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar, yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar” gördü. Ama umudunu yitirmedi ve her şeye rağmen “bu yeryüzünde şarkılar” söyledi.
“Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu, Şarkılarla geçtim aranızdan” deyip “İşte Gidiyorum” diye veda ettiğinde çok gençti. Yaşayacak çok daha uzun yılları, söyleyecek onlarca şarkısı vardı… Aradan 11 yıl geçti. 25 Haziran 2005’de onu uğurlayan mahşeri kalabalık, dökülen yaş, isyan ve özlem hala aynı yerde duruyor…
Karadenizin herhangi bir köyündeki 80 yaşındaki bir ihtiyardan, İstanbul’un İstiklal caddesinde 18 yaşındaki bir delikanlıya, konfeksiyondaki işçiye, fındık bahçesindeki kadına, okuldaki öğrenciye, memura, işsize herkesin hayatında bir sesi, nefesi olan ve herkesin “Bizim Kazım” dediği Kazım Koyuncu ölümünün 11. Yılında Kadıköy’de çocukların sesinden anılacak. Kazım Koyuncu aramızdan ayrıldığında dünyaya gözünü yeni açan çocuklar Kazım için onu şarkılarını söyleyecek. “Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu” tarafından Kadıköy Belediyesi desteği ile gerçekleşecek "Kazım Koyuncu Şarkıları" konserinde “Bizim Kazım’ın şarkıları çocuklar tarafından seslendirilecek.
Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfitiyatro'da, 24 Haziran Cuma günü saat 21:30'da başlayacak "Kazım Koyuncu Şarkıları" konserinin orkestra Şefliğini Turhan Yükseler yapıyor. Orkestra ise, Kazım Koyuncu'ya sahnede eşlik etmiş müzisyenlerden oluşuyor.
Konserde Nejat Yavaşoğulları, Şükriye Tutkun, Emre Altuğ, Ayça Varlıer, Selçuk Balcı, Seyfi Yerlikaya, Cem Cücenoğlu, Taylan, Manuş Baba da, Çocuk Kalbim Seni Söyler korosuna birer şarkı ile eşlik edecek. Gecede çöplere bıraktığı tablolar, sokak performansları ve duvar resimleriyle öne çıkan Ressam Efe Işıldaksoy ve Koreograf-Dans Sanatçısı Gonca Gümüşayak canlı performansları ile sahnede olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER